загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

24 липня - відкриття виставки «Духовне життя очима вінницьких фотомайстрів»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 24 липня по 17 серпня у вінницькому обласному краєзнавчому музеї (вул. Соборна, 19) проходитиме фотовиставка «Духовне життя очима вінницьких фотомайстрів», присвячена святкуванню чергової річниці Хрещення Київської Русі. Організатори заходу - обласний краєзнавчий музей та Вінницька єпархія Української Православної Церкви. 

Увазі відвідувачів виставки будуть представлені роботи відомих вінницьких фотомитців: Олександра Лапіна, Віктор Кравченко, заслуженого діяча мистецтв України Зорія Файна, Павла Багмута та Юрія Оліфіровича. Поруч з роботами світських майстрів на виставці будуть представлені фотографії церковних авторів: священика Віталія Гречко, Павла Лебедєва та прес-секретаря Вінницької єпархії Богдана Бондаря.  Крізь призму об’єктивів авторів глядачі побачать незвичні ракурси відомих храмів і монастирів, зазирнуть в «серце» церковних таїнств та богослужінь, пригадають основні духовні події, які відбувалися на Вінниччині впродовж останніх кількох років, стануть свідками того, що православні священики і миряни вміють не лише щиро молитися, а й змістовно із користю для тіла й душі проводити своє дозвілля, займатися вихованням молодого покоління та святкувати церковні та народні свята.

Фотографії на виставці скомпоновані у 27 великих панно розміром 119х84 см. Це немовби сторінки фотокниги, яка розповідає про багатогранність духовного життя. Кілька «сторінок» цієї книги присвячені Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру і зокрема перебуванню Його Блаженства на Вінниччині.

Відкриття виставки відбудеться 24 липня, в день церковного свята рівноапостольної княгині Ольги, яка стала передвісницею Володимирова Хрещення.  Початок урочистого відкриття – о 14.00. Відкриває виставку митрополит Вінницький і Барський Симеон. Виставка працюватиме до 17 серпня, з вівторка по неділю, з 10 до 18 години.

АВТОРИ ФОТОВИСТАВКИ: 

ОЛЕКСАНДР ЛАПІН народився у 1964 році у Вінниці. У 1987 році закінчив Київський інститут журналістської майстерності, відділення фотожурналістики. Фотокореспондентом працює з 1989 року. Починав у Вінницькій районній газеті «Подільська зоря», згодом працював у вінницьких обласних газетах «Подолія», «Вінницькі відомості», «Подільські відомості», «RIA», «Місто» та загальноукраїнському виданні «Київські відомості». Із 2007 року - фотокореспондент Українського національного інформаційного агентства УКРІНФОРМ

ВІКТОР КРАВЧЕНКО - фотограф, учасник кількох професійних фотовиставок в Україні. Викладає художню фотографію у профорієнтаційному центрі №15. Співпрацює з вінницькими і всеукраїнськими газетами і журналами, інформаційними агенціями.

ЗОРІЙ ФАЙН - фотохудожник, композитор, мистецтвознавець, журналіст, публіцист, педагог. Заслужений діяч мистецтв України. Засновник і директор «Photo Fine Studio. com». Лауреат міжнародних конкурсів. Його роботи друкуються на Україні і за кордоном, у тому числі журналі «The Ukrainian», газетах «The Ukrainian Weekly», «The Washington Post» і «New York Times». Організував та провів більше 60 персональних виставок: в Києві (у тому числі: у Верховній Раді України (2002 р.). Роботи зберігаються в багатьох музеях і приватних колекціях.

ПАВЛО БАГМУТ народився у 1964 р. у м. Одесі, довгий час прожив у Вінниці, фотожурналіст, працював у кількох київських газетах та журналах. Співпрацював з найбільшими інформаційними агенціями. Зараз працює в агенції «Укрінформ». Окрім фотографії професійно займається дайвінгом, альпінізмом і спелеологією.

ЮРІЙ ОЛІФІРОВИЧвінничанин, фотограф, впродовж багатьох років співпрацює зі світськими із церковними виданнями України.

СВЯЩЕНИК ВІТАЛІЙ ГРЕЧКОсвого часу відомий вінницький світський фотожурналіст, засновник і головний редактор газети «Подільські єпархіальні відомості», співробітник прес-служби Вінницької єпархії, організатор фотовиставок.

ПАВЛО ЛЕБЕДЄВвінничанин, фотохудожник, співробітник прес-служби Вінницької єпархії УПЦ, фотокореспондент офіційного сайту Вінницької єпархії, співзасновник інтернет-проекту «Седмицяправославні новини за тиждень» та газети «Седмиця»

БОГДАН БОНДАР – студент Київської духовної академії та Київського національного університету імені Т. Шевченка. Прес-секретар Вінницької єпархії УПЦ, фотожурналіст офіційного сайту Вінницької єпархії, відповідальний секретар газети «Православна Вінниччина». Співпрацює з прес-службою Київської Митрополії УПЦ, є постійним автором проекту «Православний фотолітопис» на офіційному сайті УПЦ та сайті «Православ’я в Україні», є учасником міжнародного православного фотопроекту «OrthPhoto.Net»

До списку новин