загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери – “спрощенці” можуть сплачувати єдиний внесок лише за власним бажанням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фізичні особи-підприємці, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують згідно із законом пенсію або соціальну допомогу, якщо вони працюють на спрощеній системі оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску.

Лише за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування вони можуть бути платниками цього внеску, наголошує інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Чернігівській області.

Платники єдиного внеску, їх права та обов'язки визначені розділом ІІ Закону України від 08.07.2010 №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Відповідно до чинного законодавства пенсіонер - це особа, яка отримує пенсію, довічну пенсію, або члени її сім'ї, які отримують пенсію в разі смерті цієї особи у випадках, передбачених законом.

Передбачені такі види пенсійних виплат, як пенсія за віком, пенсія у зв'язку з втратою годувальника та пенсія за інвалідністю внаслідок загального захворювання (у тому числі каліцтва, не пов'язаного з роботою, інвалідності з дитинства).

До списку новин