загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Трагедія з MH17: Атака може позначити переломний момент в українському конфлікті.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автор: кореспонденти видавництва

//www.spiegel.de/fotostrecke/photo-gallery-the-contested-crash-site-of-mh17-fotostrecke-117201.html

Фотогалерея:

На місці катастрофи MH17.

Знищення реактивного цивільного літака з 298 людьми на борту у четвер може відзначити переломний момент у конфлікті між Росією, Україною та Заходом.

За свідченнями, які доводять, що саме проросійські сепаратисти запустили ракету, тиск на Володимира Путіна продовжує зростати.

Путівник під назвою "Балі та Ломбок" лежав покинутим посеред тліючих уламків: жахливий пейзаж з попелом, покрученим металом і частинами людських тіл.

Для пасажирів авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» рейсу МН 17 перспектива провести відпустку в тропіках завершилася смертю біля птахофабрики на околиці села Грабово у східній Україні.

У четвер озброєні ополченці обшукували уламки літака, який був збитий ракетою земля-повітря під час польоту з Амстердама до Куала-Лумпур.

Чоловіки в камуфляжі показували голландські паспорти перед фотокамерами у той час, як один з них використовував свій мобільний телефон для зйомки жахливих сцен.

Мешканці сусідньої села Сєверне продовжували залишалися у своїх будинках після того, як вони почули сильний вибух у четвер після обіду.

Спочатку вони думали, що попали під обстріл української армії, - сказав місцевий журналіст, який називає себе Сергієм.

Вибух був настільки потужний, що його товариш навіть кинувся на землю.

Після того молоді люди з містечка сіли на мопеди і поїхали до місця аварії, що знаходиться на відстані близько трьох кілометрів.

Вони побачили труп на узбіччі дороги, говорить Сергій.

Обережно йшли по палаючій землі, одягнені в шорти і сандалі.

Там, на землі, лежали людські тіла з вивернутими кінцівками.

Вуста однієї мертвої жінки залишилися відкритими від крику.

Це виглядало майже сюрреалістично: нереальний шлях, яким людські страждання, спричинені авіаційною катастрофою, переплелися з війною у Східній Україні, на території підконтрольній проросійським сепаратистам, на східній околиці Європи.

Усі 298 людей на борту Боінга 777 загинули в результаті катастрофи.

Багато хто з них подорожували до екзотичних туристичних місць в Азії.

На борту літака були молоді пари і 80 дітей, у тому числі троє немовлят.

Цілі сім'ї загинули, про що свідчать дитячі малюнки і книги коміксів, які тепер лежать розкидані по українському пустирі.

Також серед загиблих були чотири німці:

Вільгельміна B., яка сиділа у кріслі 36F; Фатіма Д., 24-річна студентка в кріслі 20D, яка зібралася до Австралії відвідати своїх батьків; Габріела Л., у 21E, яка працювала вчителем у німецькій школі в Сіднеї; у 41E сиділа 24-річна студентка Ольга І., яка подорожувала зі своїм українських товаришем.

Голландія у стані глибокої жалоби

 

189 пасажирів були родом з Нідерландів, де вся країна знаходиться в жалобі починаючи з четверга.

У некролозі, прикріпленому до букету білих лілій навпроти терміналу 2 в Шипхольському аеропорту в Амстердамі, говориться:

«Голандія сумує.

Світ у стані шоку.

Це не повинно було статися».

На столі поряд з букетом лежить книга співчуття, в якій хтось написав:

«Це був злочин проти людяності».

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рутте, який віддав наказ приспустити державні прапори, заявив:

«Цей чудовий літній день завершився у найгірший спосіб».

Марк Рутте з королем і королевою Голландії планують зустрітися з членами сімей загиблих у понеділок.

До минулого тижня більшість населення Західної Європи сприймали війну в Україні як іноземний та віддалений конфлікт, в якому домінували бородаті чоловіки в дивній уніформі.

Знищення рейсу MH 17 раптово зробило конфлікт набагато ближчим.

І справді, ракета, яка збила пасажирський літак, могла вразити будь-кого, хто подорожував до місця своєї відпустки в Азії.

Маршрут через східну Україну є частиною однієї з найбільш інтенсивних траєкторій польотів у світі, що відома пілотам під назвою «L980».

Той, хто хоч раз літав з Франкфурта, Амстердама або Лондона в Сінгапур, Гонконг або Мумбай, скоріше за все подорожував саме цим маршрутом.

На момент інциденту, рейси Сінгапурських і Індійських авіаліній знаходилися в повітряному просторі над підконтрольною сепаратистам територією лише на віддалі у кілька кілометрів.

Рейс Люфтганзи Н 797, на шляху з Гонконгу до Франкфурта, також згідно з планом мав летіти через цей район кількома годинами пізніше, але після аварії льотчиків проінструктували перепрограмувати маршрут польоту у їхньому комп'ютері.

Лише з того моменту всі комерційні рейси почали оминати територію України.

Переломний пункт?

Знищення МН17 може увійти в історію як переломний момент в українському конфлікті.

Якщо це станеться, то це було першим випадком, коли катастрофа в цивільній авіації спровокувала величезні політичні наслідки.

Російський опозиційний політик Борис Нємцов порівняв знищення пасажирського літака Boeing 777 біля східного українського міста Донецька з терактами 11 вересня 2001 року в США.

Хоча це може бути і не найкращим порівнянням, катастрофа 17 липня позначить важливий переломний момент для Росії і президента Володимира Путіна і для нового президента України Петра Порошенка, який вступив на посаду лише два місяці тому.

Катастрофа також є переломним моментом для Заходу і європейців зокрема, тому що це може змусити їх розпочати більш рішучий підхід до Українського конфлікту.

Російські закиди, що це суто регіональний конфлікт, який не стосується решти світу, вже не може бути залишеними поза увагою.

Офіційне розслідування продовжуватиметься ще довгий час, і здається малоймовірним, що всі сторони визнають висновки експертів.

Але вже зараз зрозуміло, хто є головними підозрюваними у знищенні авіалайнера: проросійські сепаратисти в Україні, які останніми тижнями отримували серйозну збройну підтримку з Росії і, мабуть, через злочинну недбалість атакували комерційний авіалайнер ракетою типу земля-повітря.

Можливо вони були впевнені, що це був український транспортний літак.

У минулу п'ятницю президент США Барак Обама, погоджуючись із заявою свого посла в Організації Об'єднаних Націй Самантою Пауер, заявив, що у «глобальній трагедії», найімовірніше,слід обвинувачувати сепаратистів.

Згідно з повідомленням ЗМІ США, зображення, зроблені шпигунськими супутниками США, підтверджують ці твердження.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель була більш обережна з висловлюваннями, хоча багато дипломатів у німецького МЗС також погоджуються з цією версією.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин