загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Небезпечний посуд у вашому домі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Деякі види посуду можуть виділяти в їжу шкідливі хімічні сполуки, які, накопичуючись в організмі людини, призводять до різних захворювань.

«Важливо, щоб люди знали про можливі ризики, які таїть у собі посуд. Вони купують здорову їжу і продукти харчування, але кладуть їх у «шкідливі» тарілки», — говорить Кері Глассман, нутриціолог і засновник спільноти Здорового харчування у Нью Йорку.

Отже, ось список потенційно небезпечною посуду і варіанти більш здорової заміни.

1. Каструлі і сковорідки

 

У всьому світі популярні сковорідки з антипригарним покриттям. Їх легко мити, крім того, смаження не вимагає великої кількості олії. Тефлон, яким покриті більшість таких сковорідок, при довгому використанні і сильному нагріванні може виділяти токсичні речовини, що викликають у людини симптоми схожі на застуду.

Правда, деякі вчені запевняють, що та кількість токсичних речовин, що виділяє тефлон і деякі інші види антипригарних покриттів, недостатньо, щоб завдати серйозної шкоди здоров’ю людини. Все ж перевіряти це на собі не радимо.

Безпечна альтернатива №1 — чавун. Чавунні сковорідки відійшли в минуле, а даремно. Це один з найбільш безпечних матеріалів для виготовлення посуду. Навіть при дуже високій температурі чавун не реагує з вмістом казанка.

Безпечна альтернатива №2 — нержавіюча сталь. Нержавіючу сталь виготовляють із сплаву різних металів, свою назву вона отримала завдяки здатності протистояти корозії. Посуд з неї коштує дорожче, зате для здоров’я вона також безпечна.

2. Пластикові харчові контейнери

 

Тримати продукти харчування в пластикових контейнерах дуже зручно, проте, це також може бути небезпечно для здоров’я. У неякісному пластику можуть міститися фталати і інші шкідливі для здоров’я хімічні сполуки.

Безпечна альтернатива — контейнери зі скла.

Скло не вступає в хімічні реакції з їжею ні при нагріванні в мікрохвильовій печі, ні при зберіганні в морозильній камері. Крім того, воно набагато менш агресивне по відношенню до навколишнього середовища, ніж пластик.

3. Кухонні дошки для нарізання продуктів

 

Багато господинь вважають, що найбільш безпечним матеріалом для виготовлення кухонних дощок пластик, але це не так. Наприклад, сальмонели — бактерії, здатні викликати серйозні захворювання ШКТ, набагато більш охоче поселяються саме в пластику, а не в дерев’яних або бамбукових дошках.

Безпечною альтернативою є дерево або бамбук.

У деревині бабмука і дерева твердих порід містяться природні антибактеріальні компоненти, які перешкоджають розмноженню патогенної флори на поверхні дощок.

До списку новин