загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Приватний підприємець, не знятий з обліку, — працюючий пенсіонер

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Актуальні запитання та відповіді на тему пенсійного забезпечення громадян України» — такою була тема прямої лінії «УК» з директором департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владиславом МАШКІНИМ.

Віктор Бондарчук із селища Народичі, що на Житомирщині, зокрема запитав:

— Вийшов на пенсію 2007 року і отримую виплату. Проте я зареєстрований приватним підприємцем, але як такої підприємницької діяльності не веду. Але й з обліку не знятий. Чи можна мене вважати непрацюючим пенсіонером, адже підприємцем не працюю і доходу з цього не отримую?

Владислав МАШКІН:

— Згідно з вітчизняним законодавством, усі, хто займається економічно активною діяльністю, належать до зайнятого населення. І приватні підприємці також. А приватний підприємець — це така особлива форма, що немає значення, чи здійснює її людина насправді, чи ні, чи отримує дохід, чи не отримує. Якщо вона не знята з обліку, то вважається зайнятою, тобто працюючою. А отже і має всі наслідки для розміру пенсії як працюючий пенсіонер: це і не підвищення виплати у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму, не проведення індексації пенсії та застосування інших норм як для працюючих підприємців.

Тож моя вам порада: якщо ви не працюєте підприємцем, просто зніміться з реєстраційного обліку, здайте свідоцтво. І тільки тоді отримаєте усі необхідні вам перерахунки пенсії.

До списку новин