загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Люди металу" (виставка у стінах ДНІМ до Дня металургів)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького працює виставка Народного музею ПАТ «Євраз Дніпропетровський металургійний завод ім. Г.І. Петровського» «Люди металу», приурочена до Дня працівника металургійної та гірничодобувної промисловості України.

Виставка розповість про історію одного з найстаріших металургійних підприємств України, яке було засноване Брянським акціонерним товариством і дало перший чавун в травні 1887 року. До початку 1990-х рр. завод багато в чому був містоутворюючим. Завдяки його діяльності були створені: міський водопровід і набережна, Брянська церква (нині — Будинок органної та камерної музики), метро, міські лікарні № 2 та 11 і багато інших установ і будов нашого міста. Навіть історія футбольного клубу «Дніпро» бере свій початок від футбольної команди Брянського робочого індустріального технікуму (1918 р.), який перебував у віданні нашого заводу.

Протягом більше 125-ти років історії, головну цінність заводу завжди складали його люди: академіки В.М. Свечников, К.Ф. Стародубов, О.П. Чекмарьов, Г.Г. Єфіменко, професора С.Ф. Чукмасов, С.І. Лапицький, С.Г. Ростовцев, А.Д. Готліб, І.І. Коробов, творець легендарної «Катюші» І.І. Гвай, лідер міського підпільного руху під час Великої Вітчизняної війни Г.П. Савченко, підпільниця Д. Кулакова, Герої Соціалістичної праці П.Л. Ковальський та І.С. Терещенко та ін., почесні громадяни міста В.П. Ошко та П.С. Махота, директора заводу М.М. Гогоцький, С. Бірман, В.Ф. Мазов, В.І. Дерев’янко та десятки тисяч інших працівників, які працювали в його стінах. Своєю невтомною працею вони створили славу нашого заводу і міста — міста чавуну і сталі.

На виставці будуть представлені і матеріали Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького, де зберігається велика колекція з історії заводу.

Запрошуємо Вас відвідати захоплюючу виставку.

До списку новин