загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чим підгодовувати кімнатні рослини?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Секрет розкішного кімнатного квітника простий: рослини потрібно добре підгодовувати, інакше не дочекатися ні пишного листя, ні хорошого цвітіння. Жорстка «дієта», коли рослина тривалий час відчуває брак поживних речовин, зазвичай призводить до захворювання — адже сил для опору у рослини немає. Але як правильно скласти меню для зелених вихованців, враховуючи їх різні смаки?

1). Практично всі рослини люблять цукор ( кактуси взагалі великі ласуни). Можна перед поливом розсипати 1 ч. ложку цукрового піску (при діаметрі горщика близько 10 см) по поверхні ґрунту або напоїти рослину солодкою водичкою (0,5 ч. ложка цукру на 0,5 склянки води).

2). Хороший ефект дає підгодівля квітучих касторовою олією (1 ч. ложка на 1 л води) під час зав’язування бутонів.

3). Дуже корисною для рослин є деревна зола (і в якості харчування, і для профілактики захворювань). Для приготування зольного розчину 1 ст. ложку золи потрібно залити 1 л гарячої води і настояти 1 тиждень, іноді перемішуючи. Поливати таким розчином — 1 раз на 10 днів.

4). Поливати рослини можна таким настоєм: беремо скоринки гранатів або будь-яких цитрусових плодів. Заливаємо їх водою і витримуємо добу. Все! Поживний настій для поливу готовий!

5). Імунітет кімнатних рослин відмінно підвищує обприскування розчином аспірину. Одна таблетка розчиняється в літрі води.

6). Розбавлений сік алое теж підходить всім поширеним кімнатним рослинам. Треба одну чайну ложку соку розвести в півтора літрах води.

7). Фікуси можна раз на місяць поливати підсолодженою водою. На один літр води візьміть одну чайну ложку цукру. Листя цих рослин можна протирати молоком. Це додасть рослинам блиск і красу.

8). Грибний настій допоможе вашим рослинам виглядати здоровими і красивими. Замочіть подрібнені їстівні гриби в пропорції 1 до 1. Через добу настій злийте, а гриби ще раз залийте водою. Через добу грибна вода для поливу буде готова.

До списку новин