загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ЄС запровадив санкції третього рівня проти Росії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Посли країн-членів ЄС у вівторок під час засідання в Брюсселі ухвалили рішення про введення санкцій третього рівня щодо Російської Федерації.

Санкції стосуватимуться енергетичного, фінансового секторів та продукції військового та подвійного призначення, про це повідомили кілька світових агенцій з посиланням на дипломатичні джерела.

Наразі відомо, що фінансові санкції введуть обмеження для російських державних банків (включаючи ті, що мають частку державної власності вище 50%) щодо їх виходу на кредитний ринок та на використання фінансових інструментів, що передбачають строк більше 90 днів. Також заборонено випуск держбанками євробондів та випуск ними акцій на користь європейських власників.

Повна заборона на транзакції в євро даним санкційним пакетом не передбачена.

За даними одного з джерел, точно такі обмеження стосуватимутьсядержавних інституцій РФ, корпорацій та агенцій із часткою державної власності більше 50%. Даний пункт санкційних обмежень був у "чернетці" рішення ЄС; наразі не відомо, чи лишився він в остаточному тексті рішення.

В сфері енергетики санкції стосуватимуться нафтового сектору - ЄС заборонить експорт та реекспорт до Росії високотехнологічного обладнання, перш за все - обладнання для глибоководного буріння.

Обмеження в сфері товарів війського призначення не стосуватимуться тих контрактів, що були укладені раніше - це було вимогою Франції, яка таким чином гарантувала завершення контракту з постачання в Росію вертольотоносців "Містраль".

Reuters уточнює, що строк дії даних обмежень складає 3 місяці, після чого вони можуть бути переглянуті. Водночас європейські дипломати запевняють Європейську правду, що можливий їх перегляд в бік збільшення за виникнення термінової потреби.

Рішення було ухвалене на "робочому" рівні - європейські країни відмовилися від ідеї проведення екстреного саміту, хоча декілька європейських керівників, включаючи канцлера Ангелу Меркель, заявили про готовність перервати відпустку для участі у зустрічі.

Рішення ЄС вже привітали деякі провідні європейські політики, в тому числі глава фракції ЄНП в Європарламенті, соратник Меркель  Манфред Вебер

Дата набуття чинності рішенням про санкції поки не названа.Deutsche Welle стверджує, що публікація даного документу в Офіційному журналі ЄС запланована на четвер.

До списку новин