загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Криму почали видавати перші кредити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

РНКБ запустив в Криму першу програму масового кредитування населення.

Про це повідомляється на сайті банку, пишуть "Ведомости".

Як наголошується, банк починає з пенсіонерів, які отримали не менше однієї пенсії на його карту.

Розмір кредиту варіюється від 10 000 до 200 000 руб., а ставка становить 24%. Щоб отримати кредит, позичальникові необхідно мати російський паспорт, пенсійне посвідчення та пенсійну картку РНКБ.

Таких клієнтів у банку може бути до 30 000. У травні він уклав з Пенсійним фондом угоду, згідно з якою виплачує пенсії жителям Криму в мережі своїх відділень.

На середину червня РНКБ видав понад 30 000 пенсійних карток, розповідав в інтерв'ю "Інтерфаксу" керівник проекту створення філіальної мережі РНКБ Руслан Ареф'єв.

Але пенсіонери є досить ризикованим сегментом для кредитування, вказує заступник голови правління Інвестторгбанка Світлана Крошкина: у них вкрай низький дохід, істотну частину якого вони витрачають на споживання, а в разі смерті позичальника витрати на стягнення боргу навряд чи покриють суму кредиту - вона спочатку невисока.

Сергій Вороненко з S&P наводить у приклад Совкомбанк, який кредитує "населення з низьким рівнем доходу, в тому числі пенсіонерів, і показує прийнятну маржинальність".

Совкомбанк на сайті пропонує кредити для пенсіонерів (по одному або двом документам) на 5000-400 000 руб. під 30-37,7% річних плюс добровільна страховка в 10,8-24% від суми кредиту в залежності від терміну кредиту, максимум на п'ять років.

"У Росії небагато банків, що працюють в цій сфері, - говорить керуючий директор Совкомбанк Андрій Співаков. - А здатність заробляти в цій ніші залежить від безлічі факторів, які ми налаштовували роками".

Регіональні відмінності, на його думку, не грають великої ролі - виплати пенсій всюди проходять вчасно.

За даними Пенсійного фонду, в Криму проживає більше 500 000 пенсіонерів. З 1 травня 2014 середній розмір пенсії в республіці становив 7957 руб., у військових пенсіонерів - 13 120 руб.

Кримчани зможуть отримувати дешеві заставні кредити тільки через кілька місяців, сказав вчора радник глави Криму Рустам Теміргалієв. Причина - у Росреестра немає українських даних.

РНКБ несподівано опинився в новій республіці навесні, а до цього він належав Банку Москви.

Вихід до Криму для російських банків - ризикове заняття, оскільки є ймовірність потрапити до списку санкцій. РНКБ довелося змінити власника - ним стала рада міністрів Криму.

До списку новин