загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які б / в запчастини можна і не можна купувати для автомобіля

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ХОДОВА

У б / в стані запчастини цієї групи на 60-70% дешевше нових. Потрібно вибирати деталі, знос яких не перевищує 20-30%.

+ Без побоювань можна купувати кронштейни, кріпильні вироби (болти-гайки). Не повинно виникнути проблем після покупки б / в амортизаторів, пружин, важелів, сайлент-блоків. Не нові гальмівні колодки і диски вважаються «умовно придатними»: якщо вони криві, можна замовити послугу з проточки (50-100 грн).

- Заборонено купувати б / в деталі, поломка яких призведе до ДТП. Йдеться про такі елементи гальмівної системи, як циліндри, вакуумний і гідравлічний підсилювачі, шланги, троси, супорти. Також краще обходити стороною всілякі датчики, кульові опори, кермові наконечники, підшипники і маточини в зборі (в якому вони стані за зовнішнім виглядом визначити неможливо).

ПІД КАПОТОМ

Повністю перебрати підкапотний простір на старій іномарці коштує $ 1,5-2 тис. Цю суму можна знизити вдвічі при покупці б / в запчастин.

+ Найдорожча деталь цієї групи – двигун ($ 500-700). Його можна купувати як цілий – знятий з авто з незначним пробігом або в зборі, так і по половині (окремо блок циліндрів, окремо голову блоку), дивлячись що вийшло з ладу. До нього в комплекті заодно варто взяти деталі системи упорскування, впускний і випускний колектори, всілякі гумові патрубки. Також не страшно купувати електрообладнання: генератори, стартери, котушки запалювання, всілякі моторчики і сервоприводи живуть дуже довго.

- Краще не зв’язуватися з ненові деталями системи охолодження – радіатор, термостат, помпа. Крім того, заборонено використовувати б / в привідних ременів.

КУЗОВ

Ненові кузовні деталі з металу обійдуться на 40% дешевше, ніж замовити рихтування та фарбування своїх. Але при покупці потрібно звертати увагу на нюанси.

+ Фари, ліхтарі, значки, пластикові обважування та інші зовнішні елементи зазвичай можна купити тільки на розбиранні (в магазини навіть не завозять). Також значно дешевше і у відмінному стані можна взяти ковпаки, дзеркала заднього виду та інші деталі.

- Вкрай уважно потрібно вибирати двері, крила і капот – ці деталі страждають в ДТП і на розбирання вони могли потрапити вже після рихтування та фарбування. Це погано, тому що невідомо, в яких умовах і як їх відновлювали. Перевірити можна за допомогою товщиноміра фарби (коштує 600 грн) – якщо шар фарби на деталі відрізняється від шару фарби на даху авто, значить ця деталь не другої, а третьої свіжості.

САЛОН

Ніщо не вічне, і рано чи пізно навіть салон автомобіля приходить в непридатність (плями, сліди від сигарет, зламані елементи). На авто старше 10-15 років іншої альтернативи знайти запчастини цієї групи, окрім як на розбиранні, немає.

+ Деталь, яка користується дуже високим попитом практично на всі іномарки, – стеля. Справа в тому, що її практично неможливо почистити. Також популярними (і страшно дорогими) є дрібні елементи: замки, перемикачі, кнопки. Третє, що можна пошукати на розбиранні, – сидіння (наприклад, за $ 300-400 можна знайти шкіряний салон), рулі з шкіряною оббивкою і цілою подушкою безпеки (навіть після дрібного ДТП її потрібно міняти).

- Не радимо купувати бардачок, підрульові важелі і ручку КПП – за ці деталі часто смикали, відкривали / закривали, і вони можуть швидко вийти з ладу.

П’ЯТЬ ПОРАД

Перевіряйте номери на кузові

Кузовні деталі часто знімають з нерозмитнених авто. Якщо на них вибитий номер кузова, ДАІ при перевірці може звинуватити вас в їзді на краденому авто. Легально запчастини з номером ставити можна, але попередньо потрібно розмитнити кузов і замінити техпаспорт в МРЕВ.

Просіть гарантію на 3 місяці

На розбиранні брати можна лише ті деталі, на які дають хоча б три місяці гарантії. Власники розбирання знають, з якої вони машини їх знімали (її пробіг і технічний стан), тому легко дають її. Якщо ж вони не впевнені в якості товару, то відразу говорять, що гарантії немає.

Б / в завжди гірше відновленого

Розшукуючи деталі на свою машину на розбиранні, врахуйте, що багато рідних запчастини вашого авто можна відновити, віддавши їх у спецмайстерні. Ціна виходить така ж, як б / в на розбиранні, але їхній стан – як у нових. Відновити можна, наприклад, генератор, стартер, рульову рейку, гальмівні циліндри.

Пошук запчастин в Європі

Є сенс підібрати потрібну запчастину на зарубіжних розборках, якщо її немає в Україні або у нас за неї просять занадто великі гроші. Наприклад, задній ліхтар на Volvo S40 коштує $ 500 новий і $ 300 б / в, а в Польщі таку ненову запчастина ми знайшли за $ 100, плюс ще в $ 50 обійшлося пересилання.

Звіряйте ціни з неоригіналами

Не завжди б / в запчастини є єдиним способом економити. Багато деталей можна придбати від альтернативних виробників, замовивши їх по каталогах. Наприклад, оригінальний акумулятор Ford коштує $ 400, тоді як неоригінал, випущений тим же виробником, що поставляє деталі на Ford, – $ 100.

До списку новин