загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Влада цинічно скористалася українським патріотизмом – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Політолог Ярослав Чорнозуб переконаний, що уряд зміг би знайти додаткові кошти на утримання армії та забезпечення потреб військових у зоні АТО й без запровадження 1,5% військового податку.

Про це експерт сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Кабмін пішов найпростішим шляхом. Нічого не оптимізуючи і не роблячи, уряд перекинув військове навантаження на плечі пересічних українців, які й так страждають від того, що в Україні йде війна. Проте будь-який фахівець скаже, що в українському бюджеті є багато невиправданих витрат, які можна оптимізувати і зробити перерозподіл в сторону військових. І таким чином необхідні для них гроші елементарно знайшлися б. Така робота , звичайно, вимагає зусиль, фаховості. Для цього потрібно працювати і думати про людей. А вони (уряд — ред.) про людей не думали", - зазначив Чорнозуб.

На запитання про те, чи не викличе обурення у населення стягнення 1,5% воєнного податку з кишені пересічного громадянина, експерт відповів:

"Ніяких збурень не буде. Уряд скористався тим, що люди зараз патріотично налаштовані і погодяться прийняти ще один додатковий тягар. Тому що думатимуть, що ці гроші нібито підуть на боротьбу з агресором. Це цинічне використання українського патріотизму".

Експерт також не виключив, що кошти які будуть стягуватися у вигляді воєнного податку можуть піти не за призначенням.

Нагадаємо, що Рада 31 липня прийняла зміни до Податкового кодексу, ініційовані Кабінетом міністрів. Таким чином нардепи ввели 1,5% військовий податок до 1 січня 2015 року. За документ проголосували 306 народних обранців.

Наталя ЯКИМЕНКО

До списку новин