загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У центральній державній аптеці працює «Ветеранський куточок»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Члени ветеранської організації ініціювали створення соціальної аптеки в нашому місті.

Голова міської організації ветеранів Олександр Живулько розповів, що на сьогоднішній день у районі проживають 250 інвалідів похилого віку. А в місті — 70. Більшість із них має різний «букет» захворювань та потребує постійного лікування. А, як відомо, ліки в медико-санітарних закладах далеко недешеві.

— У місті працюють п'ятнадцять аптек, — каже Олександр Данилович. — І жодна з них не продає ліки людям похилого віку за зниженими цінами. А з квітня ціни на медикаменти в аптеках зросли спочатку на 30, а сьогодні вже до 100 відсотків собівартості. Таке здорожчання для хворих, особливо для тих, хто знаходиться за межею бідності, не дає змоги купувати ліки. У зв’язку з цим сьогодні маємо високу смертність серед ветеранів війни та людей похилого віку.

За словами Олександра Живулька, у Полтаві за ініціативи керівника однієї з фармацевтичних компаній та при підтримці облдержадміністрації з 2011 року створено аж десять соціальних аптек. А в Кременчуці, для прикладу, — чотири. У таких аптеках ліки продаються зі зниженою вартістю, на 10-20 відсотків від аптечної ціни.

Тому члени ветеранської організації вирішили звернутись із офіційним листом до голови Кобеляцької райдержадміністрації Івана Тернового з проханням створити в місті соціальну аптеку для ветеранів. Через два тижні Олександр Живулько отримав офіційну відповідь.

Цитуємо: «Наказом ПОКП «Полтавафарм» від 17.10.2012 «Про пільговий відпуск лікарських засобів через «Ветеранські куточки» аптечних закладів ПОКП «Полтавафарм» затверджено перелік лікарських засобів безрецептурної групи для відпуску через «Ветеранські куточки» за цінами виробника (оптово-відпускна ціна). Перелік включає в себе 27 препаратів. Наказом від 2.07.2014 року «Про створення додаткового асортименту лікарських засобів для «Ветеранського куточка» в Центральній районній аптеці №146, яка є невідокремленим структурним підрозділом ПОКП «Полтавафарм», затверджено додатковий перелік лікарських засобів та їх відпуск із націнкою 3 відсотки до  ціни придбання. Цей перелік включає в себе 7 препаратів».

Також у листі йдеться, що відпуск лікарських засобів через «Ветеранські куточки» проводиться в Центральній районній аптеці №146 у Кобеляках та її філіях у селах Іванівка, Дашківка, Орлик, Світлогірське та в селищі Білики.

У понеділок ми навідались до Кобеляцької центральної аптеки №146. Директор аптеки Олег Безима розповів, що додаткові сім медичних препаратів, на які ветерани прохали знизити вартість, — це терапевтичні, урологічні та офтальмологічні ліки. За його словами, медичні препарати у «Ветеранському куточку» мають право купувати представники пільгових категорій: інваліди війни, учасники бойових дій  та вдови загиблих у період Великої Вітчизняної війни воїнів. Для цього вони мають пред'явити посвідчення, яке доводить приналежність людини до зазначеної пільгової категорії.

Дарія СРІБНА

До списку новин