загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Думки середньостатистичного українського пенсіонера

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В ОЧІКУВАННІ ТРЕТЬОГО МАЙДАНУ 

Вчора зателефонував приятель-фермер із села під Володимир Волинським. У нього почалася жнива, а збирати урожай нікому. Сина мобілізували в армію. Мало того, мобілізаційні повістки отримали 95 чоловіків села, в тому числі всі механізатори, комбайнери і трактористи! Мій приятель ідейний майданівець. Підтримував Київський і Волинський Майдани продовольством. Чим підтримуватиме Новий Майдан, якщо врожай загине не зібраним? У нього склалося враження, що ця часткова мобілізація проводиться тільки заради збагачення воєнкомів і призовних комісій! Всі знають, що відкупитися від армії, в залежності від міста та області, можна за $ 800-1200, а в Києві за 2000. Я з того покоління, яке пережило і пам'ятає Велику Вітчизняну. Я пам'ятаю, що тоді у військкоматах служили тільки офіцери-інваліди. Всі здорові пішли на фронт. Чому ж зараз офіцерів-фронтовиків, поранених на фронтах АТО, кинули напризволяще «облагодіявши» посібником або обіцянкою його, а в військкоматах пліснявіють товстопузі полковники, купивши зірки при Януковичі? Чи не час всіх їх послати служити в той АТО, в яке вони посилають селян, а на їх місце набрати офіцерів, які отримали поранення на війні за Батьківщину? Та й усіх цих членів призовних комісій, напрямних служити астматиків, алергетиків і напівсліпих, зате відмазують за гроші здорових бугаїв, періодично направляти в медчастині воюючих підрозділів. Так, як  відправили в АТО  Київського воєнкома і двох його співробітників, які виписали повістку сину Турчинова – Кирилу. От коли сини нинішніх владоможців будуть служити в АТО, то з цією мобілізацією проблем не буде! Бо ж люди зрозуміють, що доведеться воювати не за цю, не обрану нами владу, а за Батьківщину!

І ще дві речі мене мучать. Нещодавно у дружини змінилося начальство. Природно, новому начальству потрібні свої люди. От і поставили її в такі умови, що пропрацювавши на підприємстві 35 років, вона повинна була звільнитися і в 55 років піти на біржу праці. Прийшла о 8-й ранку і опинилася в черзі 15-й. Її здивувало, що в черзі було тільки кілька жінок. Решта - чоловіки від 40 до 50 років. Найрізноманітніших професій. Адже закони, прийняті парламентом Януковича та «брехформи» нинішніх «тимчасовиків» знищують дрібний і середній бізнес, скорочують робочі місця. Тепер ті, хто годував себе, сім'ї та Держави стають на Біржу і отримують допомогу від Держави. Адже уряду легше платити допомогу, ніж поступитися міністерськими кріслами  фахівцям з не своєї партії, здатним підняти економіку! У нас на обліку в біржах праці стоять тисячі безробітних фахівців, потрібних армії професій, яких чомусь не бачать військкомати!

І ще одне. Недавно у нас була зустріч випускників КТІХП 1964. Побував я в Києві. Традиційно пройшовся по Хрещатику. На Майдан не потрапив. Не захотів платити  за прохід алкашам в балаклавах. От і хочу спитати, чому на нинішньому Майдані, замість однієї великої палатки призовного пункту стоять намети, в яких живуть якісь особистості? Яке відношення вони мають до Майдану Честі і чому вони озброєні? Майданівці воюють на Сході, а не вештаються зі зброєю по центру Києва. Якщо серед цих людей є ще Майданівці, уповноважені львів'янами, волинянами, тернополянами і Майданами інших міст залишатися в Києві і контролювати нинішніх «врємєнщиков», то їм має бути виділено приміщення для житла і роботи. Намети і барикади повинні бути демонтовані - вони ганьблять наш Київ. І досить брехати, що немає для майданівців приміщень, бо побудований на народні гроші Будинок Профспілок згорів! На самому початку Хрещатика, навпроти Будинку Профспілок, височіє будівля Укоопспілки, побудована на гроші пайовиків споживчої кооперації України, тобто на гроші селян! Будівля незаконно прихватизована пройдисвітами з Правління Укоопспілки в 90-і роки, з подальшим перепродажем і передачею в довгострокову оренду приміщень сумнівним фірмам. Чому ж чемпіон світу з боксу, Кличко, обраний киянами мером Києва не нокаутує цих пройдисвітів і не поверне будівлю Укоопспілки Громаді?

Коли Батьківщина в небезпеці, коли танки брата стоять на кордоні, потрібно думати в першу чергу про те, як її захистити.

Так давайте поговоримо про тих, хто повинен її захищати.

Після того, як найвищі компартіуди-посадовці  Росії, України та Білорусі, за пляшкою «Біловезької» на трьох поховали Велику Державу, Україні дісталось:

14 мотострілкових бригад

- 4 танкові бригади

- 3 артилерійські дивізії

- 8 артилерійських бригад

- 4 бригади спецназу

- 2 повітрянодесантні бригади

- 9 бригад протиповітряної оборони

- 7 полків бойових вертольотів

- 3 повітряні армії (близько 1100 бойових літаків) і окрема армія ППО.

В цілому чисельність військ досягала більше ніж 700 000 чоловік. Крім цього варто згадати про ядерну зброю - в ядерну спадщину Радянського Союзу, що дислокувалися на території України, входило 176 міжконтинентальних балістичних ракет і приблизно 2600 одиниць тактичної ядерної зброї.

Наші пРезиденти, починаючи з ідеолога КПУ Кравчука один за одним нищили нашу армію. Тепер у нас її численність ї десь біля 130 000, а літаки та танки не складають і 10% від успадкованого!

Так, армію влада знищила, але у нас близько півмільйона відмінно навчених і екіпірованих людей зайняті в силових структурах, що захищають владу від народу. В одному СБУ більше співробітників, ніж у сталінських ГПУ-МГБ-КГБ усього Союзу! Тільки сталінські органи держбезпеки тримали в страху весь світ і знали все про всіх, а завдяки "кротам" в наших СБУ, МВС і МО, про те, що робиться у нас, знають ординці і федерасти, а ми про них майже нічого не знаємо! Де наша військова контррозвідка?Тисячі відмінно навчених і озброєних бугаїв з усіх цих барсів, ягуарів, гепардів, грифонів, беркутів, титанів. скатів, скорпіонів, альф, вег і омег та інших підрозділів, створених для охорони правлячої еліти та її майна від народу, байдикують, а хлопці, які купили за власні гроші бронежилети і каски невідомого походження, кинуті в бій на забій. Саме кинуті, бо, коли їх частина потрапляє в оточення і вони просять у начальства підмоги, або хоча б послати Сушки, розбомбити «Гради», що їх обстрілюють, воно, як якийсь полковник Григор'єв зі штабу (а може, у цієї наволочі й інше прізвисько, адже їх в штабах, як клопів) відповідає - «виконуйте поставлене завдання, у нас нема грошей, щоб посилати на допомогу кожній оточеної частини СУ-27!» Військкомати оголюють село, а батальйон «Крим», який  рветься на фронт, розформовують, а його командир-полковник з характерним прізвищем Шваль, відмовляється від своїх солдат, натякаючи, що вони можуть бути і терористами! Боїться розформування навіть легендарний Айдар! А вся ця шваль, яка купила зірки при Януковичі або раніше, виступає перед Народом, як командування збройних сил! Служба тилу, яка при Януковичі розпродувала військове майно, продовжує красти і розпродавати і нині! А солдати, кинуті на передовій лінії своїм командуванням без підмоги і боєприпасів, у разі переходу до Росії, щоб врятуватися від неминучої загибелі, оголошуються військовою прокуратурою злочинцями. При цьому справа проти тих командирів, які покинули їх на призволяще, не збуджується! В Сталінські часи військові прокурори стирчали не в глибокому тилу, а служили на фронті. Чому ж наші прокурори шиють фронтовикам справи, перебуваючи у Запоріжжі та Києві?

Майдан повстав проти свавілля влади тричі зека. Але що змінилося?

Країною править Парламент, сформований ще Януковичем. На чолі парламенту  нині особистість, яка прославилася тим, що не може самостійно прийняти жодного рішення. Парламент, сформований Януковичем, сформував Кабмін за блювотними-квотним принципом. Ви можете назвати хоч одного Міністра, який належно виконує свої обов'язки і працює на Україну, а не на свою кишеню? Створюється враження, що вони, крім пустопорожньої балаканини нічого не можуть, а за весь уряд працює тільки єврейський хлопчик Влодек Гройсман, який будь-якому з цих дармоїдів в сини годиться!

Он наш яйцеголовий прем'єр, виконуючи роль комівояжера МВФ, додумався різко підняти тарифи на комуналку і транспорт. Але ж в стані війни промисловість повинна працювати на внутрішній ринок. Якщо у людей штучно знижують їх купівельну спроможність, змушуючи все віддавати за неіснуючі комунальні послуги, та здорожуючи всі товари за рахунок спекулятивного курсу долара, то про який розвиток економіки можна говорити? Уже колись на вимогу того ж МВФ прихватизували Обленерго і Облгази. Тепер їх господарі, нічого не роблячи, гребуть мільйони, а генеруючі підприємства сидять на голодному пайку. В Київі, «в цілях економії» відключили гарячу воду. Але ж будь-який школяр знає, що гаряча вода - це відходи при виробництві електроенергії ТЕЦ. Щоб оберталися турбіни електрогенераторів потрібно воду перетворити на пар. Ось цей пар і гаряча вода з нього вода і гріють наші квартири! Щоб їх не було, потрібно припинити створювати електрику! Яйцеголовий прем'єр рекомендує переходити на електробойлери, мовляв, електрика дешевше! А що робити з відходом - гарячою водою? Викидати гроші на градирні-охолоджувачі?

Росія з брата стала нашим ворогом і погрожує перекрити газ. Але тільки круглий ідіот не розуміє, що Росія живе саме за рахунок поставок газу, а Україна зараз є найбільшим її споживачем! Відмовимось від газу – Росії капець!

Але ж у нас є власний газовидобуток. А хто-небудь може сказати, скільки у нас видобувається власного газу? Ви вірите нашій Держстатистиці? Я вірю статистиці тільки Андроповського  періоду. Так от, в 1983 році на Україні видобули 24 млрд. кубів газу. Мабуть, стільки ж добувають і сьогодні. Адже точні дані про те, де і скільки його добувається, така ж приватна таємниця, як і скільки витрачається на опалення Вашої квартири! Для потреб населення цих 24 мільярдів кубів на рік повинно вистачити з надлишком! І не потрібно ніякої маніловщини про переведення комунальних котелень на вугілля, дрова та пеллети з соломи! Часи хрущовок, коли в кожному квартальчику де-небудь в підвалі поет-дисидент кидав вугілля в топку котла і складав антирадянські віршики, пройшли. У приміщеннях тих котелень давно казино або нарколабораторії, які кришує місцева міліцією, а ті котли давно порізані та здані в металобрухт! Де  і за які гроші купиш нові, якщо універсальні котли малої і середньої потужності, які працюють на всіх видах палива – газі, мазуті, смітті випускає тільки Житомирхарчомаш. Так, котельні більшості наших ТЕЦ ще можуть використовувати вугілля. Але чиє це вугілля і скільки за нього здеруть його власники, що отримали його за рахунок наших з вами дотацій?

Який сенс викидати мільярди на перехід на тверде паливо, якщо у нас свого газу вистачає з надлишком? Ось для того, щоб той надлишок замаскувати і зробили на газ єдину ціну. Тепер власний газ не відрізнити від російського. Але ж хіба той, російський газ, йде  державним підприємствам, яких залишилися одиниці? Він призначається приватизованим фірмам Ахметова, Фірташа, Коломойського і Сім'ї Януковича. Чому мене, пересічного громадянина України повинно цікавити, за якими цінами купують і продають російський газ ці друзі Росії? Ясно, що не по тим, які декларує наш уряд!  Нині я починаю симпатизувати Донецькому Антимайдану. Поки наші «врємєнщикі» нардепуки і  Міністри розкрадають казну, Гіркин-Стрєлков оголосив про націоналізацію підприємств Ахметова і всіх олігархів, які не платять податки Республіці! Донецькі змогли, а наші нардепуки поки ділять хабарі за те, щоб не націоналізувати ворожі фірми! //politiky.net/node/1106

Я живу у Львові, де брати Чуркіни колись за безцінь прихватизували найбільше львівське підприємство - ЛАЗ. Зараз автобуси майже не випускаються. Але завод так і належить Чуркіним! І ніхто з владоможців не веде мови про його націоналізацію! Мало того, чому наші підприємства колишнього ВПК поставляють військову техніку Росії, а не нашої оборонки? Кому насправді належать ці підприємства? Чи знаєте Ви, що прибори наведення для тих же БУКів та ракет точкового наведення вироблялись і виробляються на Львівському «Електроні».  Так от, хто його справжній власник – ніхто не скаже!

Мільйонери з ВР, прийнявши злочине пенсійне законодавство, прирекли на голодну смерть мільйони жінок з 55 до 60 років, у яких немає і не буде роботи. Балаканина про їх соціальний захист так і залишається балаканиною, як балаканина прем'єра, що всі малозабезпечені отримають субсидії для оплати зрослих комунальних послуг. У мене, наприклад, в квартирі зареєстровані сини, які працюють і знімають житло в Києві. Я за них оплачую всі комунальні послуги, а субсидії мені, хоч на двох у нас з дружиною доводиться близько 3000грн, не отримати! Минулої зими за комуналку ми платили 860, а зараз будемо платити, напевно, близько 2000! Не зможемо платити - заберуть житло. І ось за цих яйцеголових реформаторів-деформаторов повинні воювати мої і селянські сини?

Мене за душу бере вірш Віктора Уманського в фейсбуці: «Ти - солдат, і я - солдат. Обидва ми - піхота. У обох є автомат! Але за мафію, мій брат, (за бариш «аристократ» що живуть за нас солдат, і жирують у сто крат ...) гинуть не ОХОТА!

Я не голосував за мільярдера Порошенко. Під час війни голосують не за бізнесменів, а за воїнів. Я вважав, що Президентом має стати воїн Гриценко. Але український народ занадто миролюбний. От і обрав він Президентом людину, яка зможе домовитися хоч з чортом, хоч з Путіним. Всі розуміємо, що зможе. Але якою ціною і за чий рахунок? Навряд чи  за рахунок таких самих багатіїв!

До того ж, замість турботи про негайне закінчення війни в Донбасі, він чомусь переймається зміцненням своєї особистої влади за рахунок зміни Конституції. Чим він в цьому відрізняється від Януковича? Колись і Сталін, і Гітлер призначали на провідні посади особисто відданих людей. Але головною вимогою все ж був високий професіоналізм і особиста відповідальність (аж до Життя) за доручену справу цих призначенців. Тому і стали колись СРСР і Німеччина самими великими Державами Світу!

Ось призначив Порошенка Міністром оборони особисто відданого Валерія Галатея. Він не сидить  в тилу. Він завжди на передовій. Сам іноді водить частини в бій! Років через 5 з нього вийшов би найкращий український Міністр Оборони. Але немає в нас цих 5 років!  Є зруйнована армія структура з сотнею генералів-зрадників. Її відроджувати треба. Чистити від цвілі! Чи під силу це колишньому молоденькому міліціонеру, який раніше ніколи не воював і не служив в армії?

Донбас піднявся, коли влада у них зникла, а однодумці Фаріон (інтриган в перекладі на українську), плюнули російськомовному регіону в обличчя, скасувавши закон про мови. Тільки воюють там зараз не свої, донецькі, а ординські найманці. Воюють так, що кращої агітації за соборну Україну не можна придумати. Стріляють з «Градів» по жилим кварталам, збивають цивільні літаки…

Я вважаю, якщо їх витіснити до Росії, то  більшої небезпеки для російської влади не знайти! Уже зараз білоруський хлопчина Ігор Гіркин-Стрелков, став російським народним героєм на кшталт нашого Батьки Махно і  у росіян вдвічі популярніший Путіна! Після закінчення АТО Майдан повстання переміститься в Росію!

Тільки не хочеться, щоб заради цього склали голови сотні тисяч українських хлопців, кинуті на забій сотнею товстопузих генералів і тисячею полковників українського Міністерства Оборони, які отримали колись свої великі зірки по протекції в КДБ!

У нас півмільйона озброєних і навчених людей в державних силових структурах. А якщо додати охоронців всіх цих маєтків нинішньої еліти, то набереться мільйон бійців. Більше, ніж знаходилося в могутньому Західному Військовому Окрузі за часів СРСР! Цей мільйон, як  і раніше захищає владу та її майно від народу. Мільйон озброєних і навчених бійців є, а захищати Україну від ворога - нікому! Мобілізують зубожілих селян, зриваючи жнива. Як воюють з ворогом насильно мобілізовані, знаємо по 1941 році! Зараз першими в бій на забій кидають добровольців - майданівців з Національної Гвардії. Щоб Владу «врємєнщиков» уберегти від нового Майдану!

Майдан вимагав Люстрацію. Де вона? Ті ж самі судді судять за гроші! Ті ж прокурори ш’ють справи невинним. Ті ж міліціонери кришують рейдерські захоплення, ті ж податківці грабують малий і середній бізнес. Все, як і було!

Досить мовчати! Якщо Вам відомі випадки корупції або зради в штабах і Міністерствах, скидайте в Інтернет імена і опишіть дії цих сволот! АТО закінчиться і коли «Люди з трофейною хброєю» повернеться з фронту, вони знайдуть по цим даним  і покарають всіх зрадників і всіх цих «врємєнщиков», не давши їм втекти за кордон, як ті дали Сім’їя!

Ні я, ні мої сини не були на цьому Майдані. //kontinentusa.com/pochemu-ya-ne-na-majdane-ispoved/  Не тому, що нам не близькі його Ідеї. А тому, що брали участь в Майдані 2004 і були зраджені вождями, які пролізли і на Майдан 2014. Вони зараз при владі і, як і колись, зраджують. Ось повернуться наші Діти з війни і піднімуть новий Майдан Справедливості! Ось на цьому, третьому Майдані буду і я, і мої діти!

Володимир Сиротенко (Вербицький)

Правнук автора «Ще не вмерли України ні слава, ні воля, ще нам браття молодії усміхнеться доля», першого перекладача «Єщє Польська нє згінєла», столбового дворянина Російської імперії Миколи Вербицького-Антіоха (написав у 18 років)

Онук автора «За Україну за її долю», сина українського кріпака; отамана українського краснописьменства, побратима Петлюри - Миколи Вороного.

Син майора Червоної Армії Василя Сиротенко, який врятував в 1945 від Сибіру Карела Войтиллу, а в 1995 разом з ректором Дніпропетровського держуніверситету, Героєм соціалістичної праці, академіком Володимиром Приснякова і фронтовиками-комуністами, заснував в противагу правій Турчиновський «Громаді» Лівий союз миролюбних сил «Батьківщина », за що був викинутий на 70 грн. пенсію і змушений переїхати в Армавір, де до останнього дня життя в серпні 2005 викладав в місцевому Держпедуніверсітеті. За поданнях воєнних років, пересланих  Армавірським воєнкомом, Путін присвоїв В.Т.Сиротенко звання полковника російської армії.

Маю 15 авторських свідоцтв на винахід СРСР. Написав 5 книг в області біографічної мемуаристики, по однієї з яких проведено журналістське розслідування і поставлений фільм! (//video.bigmir.net/1plus1/shevchenko/156075-Tamnits-Genya-Shevchenka-Chastina --- 1) Публікації можна подивитися, набравши на будь-якому пошуковику «Сиротенко (Вербицкий)»

До списку новин