загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Київ не хоче пускати в країну російський конвой

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Російський конвой, що складається з 280 вантажівок, находиться на шляху до східної України - за твердженнями Москви під егідою Червоного Хреста та за обопільною згодою з ним. Уряд у Києві заперечує та відмовляється пускати конвой через кордон.

Знімок з відео, який показує російські вантажівки в Алабіно

Україна збирається затримати російський конвой на кордоні у четвер, надісланий Москвою. "Ми не не допустимо жодного російського конвою на територію української держави", - сказав заступник голови адміністрації Президента в Києві Валерій Чалий у вівторок. Він вимагає, щоб весь вантаж був на кордоні перенесений на вантажні автомобілі Червоного Хреста. Однак залишив відкритим питання, яким чином ця благочинна організація повинна надати достатньо транспортних засобів.

Речник української Ради безпеки Андрій Лисенко, згідно з відомостями британського телевізійного каналу Бі-Бі-Сі, навпаки озвучив три умови, за якими конвой можна буде впустити в Україну. Вантажівки повинні пройти через один з контрольованих українськими військами прикордонних пунктів. Конвой має супроводжуватися представниками Червоного Хреста і повинно бути визначено, скільки товарів прибуде в країну і яким маршрутом.

Попередньо, згідно даних російського інформаційного агентства, в сторону України було відправлено конвой з допомогою, хоча Київ та численні західні держави застерегли Росію від односторонніх дій.

280 вантажівок з приблизно 2000 тонами гуманітарної допомоги відправилися з Алабіно, що знаходиться поблизу російської столиці, як повідомила російська інформаційна служба Ітар-Тасс у вівторок вранці. "Все узгоджено з Україною", - сказав речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков радіоканалу Бізнес ФМ. Державне телебачення показало вантажівки з надписом "Гуманітарна допомога".

Червоний хрест дійсно запропонував надати гуманітарну допомогу людям на території військових дій. Однак, згідно повідомлення міжнародного комітету Червоного хреста у Генфі, Росія дотепер не надала жодних даних стосовно характеру та обсягів гуманітарки. Крім того, конфліктними сторонами не надано гарантій безпеки, аби дати можливість розподілити гуманітарну допомогу, заявила представниця Червоного хреста у Генфі.

Не вистачає харчових продуктів та води

На сході України внаслідок боїв між урядовими військами та проросійськими сепаратистами, особливо в містах-оплотах Донецьку та Луганську, запаси продуктів харчування та води вичерпуються. Згідно з даними російського телеканалу "Russia Today", гуманітарна допомога містить 400 тонн зернових, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, а також 54 тонни медичного обладнання. Конвой, крім цього, доставить 12000 спальних мішків і 69 електрогенераторів у зону бойових дій.

У понеділок Україна погодилась на міжнародний гуманітарний конвой з російською участю за умови, що він відбудеться під проводом Червоного Хреста. Керівництво у Києві, ЄС, Сполучених Штатах та НАТО спочатку висловили побоювання, що Росія під прикриттям гуманітарного конвою введе своїх солдатів у східну Україну. Згідно з інформацією наданою телеканалами, речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що армія не залучена до процесу доставки.

Міністр закордонних справ Франції Лорен Фабіус ще у вівторок висловив свою стурбованість з цього приводу. "Ми мусимо бути надзвичайно обережними", сказав міністр зовнішніх справ під час розмови в радіоефірі "France Info". Може так трапитися, що росіяни таким чином займуть позиції поблизу міст-оплотів Донецька та Луганська і поставлять захід перед звершеним фактом. "Конвой з допомогою можливий лише у тому випадку, коли Червоний Хрест дасть добро на нього", - сказав Фабіус. Тим часом, від служби коротких новин Твіттера надійшла інформація, що перед відправкою свого конвою Росія не поставила до відома Червоний Хрест.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин