загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Криму блокують українські сайти та пильнують користувачів соцмереж

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Російська влада окупованого Криму почала полювання на користувачів в соцмережах. Кримським юзерам блокують доступ до деяких українських сайтів.

Минулого тижня в Криму заблокували такі українські сайти як "Цензор", "Главное" і "Новий регіон", пишуть Крим. Реалії.

Читачів видань з Криму тепер зустрічає напис "Доступ обмежений за рішенням суду або з інших підстав, встановлених законодавством Російської Федерації". На черзі й інші не згодні з кремлівською позицією ресурси.

"У Криму продовжують згортатися громадські й політичні права. Свобода слова, висловлення думок, зібрань є для кримчан тепер недозволеною розкішшю", – зазначають у цьому зв'язку в Мобільній групі правозахисників в АРК.

Згадані сайти недоступні поки що не в усіх юзерів, а тільки в тих, хто користується послугами певних провайдерів, які погодилися обмежити доступ до того чи іншого ресурсу на вимогу влади. Адже без провайдера чиновники цього зробити не можуть.

Заборону на відвідування сайту можна обійти нехитрими способами. Достатньо тільки ввести в пошуковику фразу "Обійти заборону на відвідування сайтів" або "Блокування сайту в РФ обійти заборону", і ви побачите багато порад.

З телебаченням і газетами складніше. У цій сфері інформаційна блокада почалася ще в березні, коли в Криму стали відключати українські телеканали. Далі з півострова пішли декілька газет. Тепер тим, у кого є інтернет, залишається дивитися українське ТБ там. У кого інтернету немає, а це левова частка путінського електорату, вибору не залишається: доводиться задовольнятися російськими телеканалами.

Приблизно з червня кримські користувачі найбільших соціальних мереж "ВКонтакті" і Facebook почали скаржитися на те, що їхні пости не тільки читають правоохоронні органи Росії, але й препарують на предмет інакомислення. Пізніше вони стають приводом для виклику в ФСБ або ж для бесіди з "дружинниками" "прем'єра" Криму Сергія Аксьонова.

"Два лоби вломилися до мене в офіс і почали розпитувати про те, чому я в соцмережі висловлюю незадоволення з приводу приєднання Криму до Росії, маю проукраїнську позицію і вивішую прапор України на своєму офісі.

Після цього мене переконливо попросили не робити цього, інакше зі мною розберуться", – повідомив власник середнього бізнесу в Криму на умовах анонімності.

Бізнесмен перестав писати в Facebook, і вивішувати прапор.

Через побоювання за свою сім'ю, він має намір продати бізнес та переїхати на материкову Україну.

Водночас, як пишуть Крим. Реалії, якщо у Facebook поки не почалися масові зачистки коментарів і постів, то в такій мережі, як "Однокласники", ця практика вже процвітає.

Одне з найпоширеніших звинувачень на адресу інакодумців – це тероризм.

У Криму під цю статтю потрапили, наприклад, режисер Олег Сенцов, якого російська влада тримає в ув'язненні, а також його знайомі, зокрема Галина Джикаєва – сімферопольський режисер і колишній художній керівник арт-центру "Карман". Їй надійшов дзвінок з ФСБ із запрошенням на зустріч, де повідомили, що вона проходить у справі Сенцова.

Російська силова машина свого домоглася – Галина Крим залишила. Аналогічний тиск зараз триває на низку інших публічних кримчан, які поки що не покинули півострів.

До списку новин