загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українські "державні" лотереї спонсорують російську армію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Власник української лотереї "Патріот" росіянин Олег Бойко офіційно фінансує армію агресора.

За шість місяців поточного року громадяни витратили понад 5 млдр грн на лотерейні білети. Здавалося б, це додаткові надходження до бюджету, проте насправді гроші від реалізації білетів й продажу гральних терміналів переводяться не до бюджету України, а до кишень російських мільрдерів, які офіційно фінансують російську армію.

В Україні діє три оператори державних лотерей: ТОВ «М.С.Л», компанія «Українська національна лотерея» та ПрАТ «Патріот». Втім, жодна з компаній не належить державі. "Українська національна лотерея" — належить офшору з Віргінських островів "Олімпік голд холдінгз лімітед".

Щодо ПАТ "Патріот", то через кіпрську "Cehriba Investments Limited" воно входить в інвестиційний холдинг Finstar, яким володіє російський мільярдер Олег Бойко. Власник "Патріоту" має лотерейний бізнес і на своїй батьківщині. В Росії Бойко є оператором лотереї "Перемога", прибутки від якої направляє на підтримку російської армії.

Російські витрати бізнесмен компенсує в Україні. Адже перерозподіл прибутків в Україні більш лояльний до бізнесменів. В Росії, окрім податків, оператори платять державі ще 10 % від доходів. Натомість, Україна створила для лотерейників максимально пільгові умови — усі оператори українських лотерей працюють без ліцензій та сплати за свою діяльність.

В Україні діє ще ТОВ "М.С.Л", яке підконтрольне одному з найбагатших росіян — Михайлові Фрідману.

За 2,5 роки українські оператори заробили 3 млрд грн, а до бюджету віддали лише 720 млн грн. В Росії ці ж самі гроші українським операторам довелось би поділили інакше. Там бізнесмени заробили лише 1,3 млрд грн, а до бюджету поклали понад 2 млрд грн. Для України це додаткові 200 танків "Оплот" та близько 200 БТРів.

Російський бізнес заробляє в Україні також на постачанні ігрових автоматів, зокрема для мережі гральних закладів КІНГ, які сьогодні продають теж лотерейні квитки через "спеціальні термінали".

Регулятором на лотерейному ринку є Міністерство фінансів. Проте, це відомство за останні два роки не ініціювало жодних змін до закону. На питання журналістів, чи будуть видавати операторам нові ліцензії, у Мінфіні відповіли:

«ЗУ «Про державні лотереї є досить недосконалим, що дає можливість приватним операторам залучати громадян України до участі у державних лотереях… Крім того, поняття «державна лотерея» в цьому законі не містить ознак можливості державного управління лотерейною діяльністю».

https://www.youtube.com/watch?v=iEzWka7V1t0

До списку новин