загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Особливості підприємницького стажу» або уникнення «дірок» у страховому стажі підприємців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

А «дірки» у страховому пенсійному стажі підприємців досить істотні.

Наприклад, до 1 липня 2010 року від сплаченої суми єдиного податку на рахунок Пенсійного фонду відраховувалося 42 відсотка. З урахуванням розміру мінімальної заробітної плати на 01.01.2010, до страхового стажу підприємця, який сплачував єдиний податок на суму 200 грн., зараховувалося лише 9 днів на місяць.

Отже, якщо підприємець упродовж року старанно сплачував тільки єдиний податок на суму 200 грн., то до страхового стажу йому зараховано близько трьох місяців. Підприємці, чиї види діяльності передбачали менший розмір єдиного податку, отримали до страхового стажу ще менше місяців.

Ще сумніше, коли і ці «крихти» не сплачені до бюджету. Така ситуація призводить до втрати страхового стажу, необхідного для нарахування пенсії при досягненні пенсійного віку або на випадок втрати працездатності.

Нагадаємо, що пенсійною реформою 2011 року визначено: у разі відсутності 15 років страхового стажу пенсія взагалі не нараховуватиметься, і людина може розраховувати лише на соціальну допомогу.

Відверто запитайте у себе: «Яку пенсію я хочу отримувати?» Поміркуйте над тим, що з 01.01.2016, навіть при наявності у Вас трудового стажу надбаного за часів Радянського Союзу, при розрахунку пенсії будуть враховуватись лише дані персоніфікованого обліку (тобто сума фактично сплачених страхових внесків, за яку Ви відзвітували). Заплатили гроші – Вам зарахували страховий стаж, не заплатили або заплатили частково – стаж Вам зарахують відповідно до внесків. Однак пам’ятайте, за сплачені кошти необхідно відзвітувати.

Відповідно до чинного законодавства єдиний внесок для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок), встановлено в розмірі 34,7% від суми, яку платники визначають самостійно, але сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу (у 2014 році це 422,65 грн.).

Завітайте до Пенсійного фонду або зареєструйтесь на web-порталі електронних послуг, з’ясуйте свій реальний страховий стаж та задумайтесь - може варто доплатити до суми страхових внесків таким чином, аби загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою ніж мінімальний страховий внесок.

До списку новин