загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Спрощено механізм видачі ваучерів на навчання громадян віком старше 45 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці».

Як повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, спрощено механізм видачі ваучерів на навчання громадян віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років. Крім того, затверджено перелік професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

«Отримати ваучер на навчання таким громадянам тепер стане простіше. Зокрема, скасовується необхідність подання до центру зайнятості довідки про підтвердження страхового стажу. Інформацію про стаж регіональні центри зайнятості братимуть із бази даних обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Державною службою зайнятості», – зазначила Міністр.

Важливою складовою ухваленої Постанови є включення до переліку професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації для навчання за якими може бути виданий ваучер, традиційно жіночих професій – «сестринська справа», «соціальна робота». Як наголосила Людмила Денісова, ця норма є особливо значущою з огляду на подій, що відбуваються на Сході країни.

Перелік навчальних закладів, які проводять навчання за ваучерами, буде постійно оновлюватися на офіційному сайті Міністерства освіти України.

Із початку впровадження відповідної програми (з квітня 2013 р. по липень 2014 р.) ваучери на навчання отримали 23,7 тис. осіб, з них 7,2 тис. вже проходять навчання.

До списку новин