загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бомби влучили у центр Донецька

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автор: Роман Олерчик з Донецька

Напруженість зросла в Донецьку у четвер, коли бомби впали в центрі колись мільйонного міста, захопленого проросійськими бойовиками, і тепер значною мірою безлюдного.

Зустрічаючись у Ялті в Криму з членами парламенту і міністрами, Володимир Путін, президент Росії, попередив, що ситуація в Україні погіршується.

"Тисячі людей загинули і сотні тисяч стали біженцями, втративши практично все", - сказав президент.

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб покласти кінець цьому конфлікту якомога швидше з тим, щоб не було більше кровопролиття в Україні".

У Києві та на заході зростає стурбованість з приводу того, що Росія використовує дедалі гіршу гуманітарну кризу в Донецьку та Луганську - місті, що налічує 400 000 мешканців і наразі перебуває без води, електрики та телекомунікацій вже протягом тижня, як привід надіслати війська до України.

Росія відправила конвой, навантажений, як вона стверджує, гуманітарною допомогою для цивільного населення, оточеного в Луганську. Київ застерігає, що Москва може використати вантажівки як провокацію або привід для подальшої інтервенції в Україну.

Сили повстанців у Донецьку неодноразово звинувачували уряд у Києві в безглуздій стрілянині по житлових районах з метою знищення невинних громадян, претензії, які категорично відкидаються армією.

"Українська армія сьогодні далі продовжує щоденний артилерійський обстріл мирних кварталів Донецька, - заявила самопроголошена "Донецька народна республіка" у четвер. - Двоє людей загинуло, щонайменше п'ять травмовано", - додається в повідомленні.

Але армія заперечує звинувачення в обстрілі центра міста. "Наша армія не обстрілювала центр Донецька. Це роблять терористи, аби дискредитувати наші збройні сили".

Ще гірше бомбардування Донецька відбулось після того, як два високопосадовці, які очолювали бойовиків-сепаратистів на сході країни, пішли у відставку в четвер.

У своєму інтерв'ю для російського Life News Олександр Бородай, який пішов у відставку з поста прем’єр-міністра самопроголошеної Донецької народної республіки минулого тижня, сказав, що його колега, москвич Ігор Гіркін, якого всі знають під іменем Стерлков або стрелок, пішов з посади міністра оборони бойовиків Донецька. Бородай сказав, що чоловік під прізвиськом "Цар" замістить Гіркіна.

Перед цим, у четвер, Валерій Болотов пішов у відставку з посту голови сепаратистів Луганська, після того як українська армія анонсувала захоплення селища поряд з містом, відрізавши тим самим його від російського кордону.

Урядові джерела заявляють, що артобстріл центра Донецька був частиною змови терористів створити справжню гуманітарну кризу у місті та підґрунтя для надходження російської гуманітарки в місто, що змусило б Україну відмовитися від плану розбити сепаратистів, що сховалися у місті.

Баюра крові на доріжці біля головної вулиці міста - Артьома, позначила місце, де принаймні двоє цивільних було вбито у четвер після обіду, коли принаймні 7 снарядів влучили у самий центр міста.

Лілія, 54-річна мешканка, вважає, що її сімї пощастило, оскільки снаряд попав у кухню квартири на третьому поверсі на Артьома 58 у той момент, коли вона читала інтернет-новини на порталі, щоб дізнатися, куди в місті влучили снаряди того дня.

"Слава Богу, нікого не було в кухні", - сказала вона, дивлячись на наскрізьну діру у стіні та куски бетону, зібрані на купу на підлозі.

"Мій чоловік та 89-річна мама були в іншій кімнаті. Ми щойно почали ремонт. Час залишати місто. Ми їдемо в Одесу до нашої дочки", - сказала вона.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин