загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як біженцям вирішити проблеми із соцвиплатами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди сидять без грошей. Влада обіцяє виплатити всі борги segodnya.ua

Біженцям із зони АТО затримують виплати пенсій та соцдопомог. Люди скаржаться на це в редакцію «Сегодня». За їхніми словами, в органах соцзахисту і пенсійних фондах їм пообіцяли почати виплати в... наприкінці вересня! При тому, що переселенці не отримують гроші ще з липня! У Пенсійному фонді «Сегодня» пояснили, що затримка з виплатами викликана бюрократичною тяганиною, і скоро біженцям зі Сходу виплатять і всі необхідні гроші, і заборгованість - якщо вона утворилася за час проведення АТО.

НЕ ПЛАТЯТЬ. Як розповіли нам біженці, труднощі виникли з підтвердними документами: чиновники відправляли запити на Донбас для перевірки, чи справді такі люди отримували там виплати. Іноді відповідь приходить через місяць-два. «Спочатку нам взагалі сказали їхати в Луганськ і самим брати такі документи! Потім погодилися оформити пенсії за паспортом, ідентифікаційним кодом та пенсійним посвідченням. Але нараховувати їх пообіцяли тільки з кінця вересня, а ми вже і так пару місяців без виплат - грошей на життя немає!», - поскаржилися «Сегодня» Володимир Мещеряков з дружиною. Схожа проблема у донеччанина Олега Проскурного: проблем з оформленням документів у нього не виникло, але пенсію йому пообіцяли також не раніше осені. «Нам просто немає на що жити!», - плачуть люди.

БЮРОКРАТІЯ. У комітеті Ради з питань соцполітики стверджують, що від нас дізналися про проблеми. «Навіть при великому напливі людей оформити виплату повинні максимум за 10-15 днів! У кожному органі Пенсійного фонду є комп'ютерна база з прізвищами всіх пенсіонерів. Затримки з виплатами - бюрократична тяганина або неузгодженість дій держорганів», - говорить член профільного комітету Павло Розенко. «Сегодня» поговорила зі співробітниками Пенсійного фонду. За телефоном гарячої лінії відомства нам відповіли, що проблема з відкріпними документами дійсно була, але її усунули: «Ми розуміємо, що люди місяцями сидять без виплат. Тому ніяких відкріпних документів ми тепер не вимагаємо - тільки паспорт, код та пенсійне посвідчення. Щоб прискорити процедуру, плануємо відмовитися і від запитів на Донбас на підтвердження».

Як сказали «Сегодня» у департаменті пенсійного забезпечення Мінсоцполітики, питання виплати пенсій людям, які прибули із зони АТО, знаходиться під контролем, і затримок бути не повинно. «Якщо людина подала документи на виплату пенсії на початку серпня, то до кінця серпня пенсію вона отримає! А разом з нею, одночасно, їй виплатять і заборгованість за попередні місяці - якщо вона виникла у зв'язку з проведенням АТО», - запевнили нас.

У Пенсійному фонді нам також пояснили, що затримки з виплатами пенсіонерам Донбасу справді бувають. Але викликані вони не лише складнощами в оформленні документів, але і відносинами між банками і казначейством, яке перераховує гроші на картки. «Ті, хто обслуговується в державних банках, отримають кошти швидше. А тим, чиї картки оформлені в комерційних банках, дійсно доведеться трохи почекати - Держказначейство довше перераховує їм гроші», - пояснила співробітниця філії Вероніка.

Куди звертатися біженцям

У Мінсоцполітики нам роз'яснили, куди потрібно звертатися людям з Криму і районів проведення АТО, і які потрібні документи для отримання допомоги.

ПЕНСІОНЕРАМ. Потрібно піти в найближчий до місця фактичного проживання (перебування) орган Пенсфонду. При собі мати: паспорт, ідентифікаційний код (ті, у кого немає коду, повинні мати про це відмітку у паспорті) і пенсійне посвідчення (при наявності).

БЕЗРОБІТНИМ. Йти в Центр зайнятості за місцем перебування. При собі мати: паспорт, код, трудову книжку і диплом (всі документи, крім паспорта - за наявності, але можна і без них). Тут нададуть інформацію про вакансії, допоможуть знайти роботу або підвищити кваліфікацію.

СІМ'ЯМ З ДІТЬМИ. Звертатися до органу соцзахисту населення для призначення або переведення держдопомоги, допомоги при народженні дитини, одиноким матерям, дітям-інвалідам, малозабезпеченим. Необхідні документи: паспорт, код, свідоцтво про народження дитини.

ТЕЛЕФОНИ. Безкоштовний цілодобовий телефон гарячої лінії - 0 800 507 309, Координаційного штабу - «101», (044) 247-30-02, 247-32-92. Інформацію про наявність вільних місць для розміщення і регіони, де вони є, можна знайти на сайті migrants.gov.ua

До списку новин