загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зміни в законодавстві військовослужбовцям та членам їх сімей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Питання: Чи поширено перелік учасників бойових дій на військовослужбовців, а також на представників інших структур – учасників антитерористичної операції?

Відповідь : Згідно з внесенням змін до статі 6  Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що вступив в силу з 19 липня 2014 року статус учасників бойових дій отримають: військовослужбовці (резервісти і військовозобов’язані) та співробітники Збройних сил, Національної гвардії, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, особи рядового і начальницького складу Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, такий статус буде надано військовослужбовцям Міністерства внутрішніх справ, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації й інших військових формувань, а також співробітникам підприємств, установ і організацій, які залучалися до участі в АТО.

Порядок надання статусу учасника бойових дій зазначеним особам, категорії таких осіб та терміни їх участі (забезпечення проведення) в антитеррористичної операції визначає Кабінет Міністрів України.

«Посвідчення учасника бойових дій» видаються органами Міноборони, МВС, МНС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ДПтС, Управління державної охорони, ДПС, Адміністрації Державної прикордонної служби, Держспецзв’язку за місцем реєстрації ветерана.

 

Питання: Чи поширюється дія Закону України«Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на членів сім’ї загиблого військовослужбовця в антитерористичній операції?

Відповідь: Згідно з внесенням змін до статі 10  Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що вступив в силу з 10 липня 2014 року передбачено, що сім'ї осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України  матимуть правовий статус осіб ветеранів війни та право на пільги згідно з цим Законом. «Посвідчення члена сім’ї загиблого» видаються органами праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації громадянина.

Питання Я отримую пенсію по втраті годувальника відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» у розмірі 949,00 грн. Який розмір пенсії я буду отримувати з 01.01.2015 року у зв’язку з прийняттям Верховною Радою змін до Закону?

Відповідь : В зв’язку із прийнятим Законом України № 1274-VІІ від 20.05.2014 «Про внесення змін до статті 36 Закону України  «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», який набирає чинності з      1 січня 2015 року, відповідно пункту «а», членам сімей військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, інших осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи або виконанні інших обов’язків військової служби та ін., незалежно від того, чи перебували вони на утриманні загиблого (померлого) годувальника, нараховується пенсія в розмірі 70 % грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї. Якщо внаслідок перерахунку за нормами цього Закону розмір пенсії або виплачуваної її частини зменшується, пенсія виплачується в раніше встановленому розмірі.

Відповідно до пункту «б» вказаного Закону, пенсії в разі втрати годувальника сім’ям військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які померли внаслідок каліцтва, одержаного в результаті нещасного випадку, не пов’язаного з виконанням обов’язків військової служби, або в наслідок захворювання, пов’язаного з проходженням служби, призначаються в розмірі 30 % грошового забезпечення (заробітної плати) годувальника на кожного непрацездатного члена сім’ї.

Крім того, в зв’язку із прийнятим Законом України № 1542-VІІ від 20.06.2014 «Про внесення зміни до статті 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», який набирає чинності з 1 січня 2015 року, «пенсії в разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, не можуть бути нижче двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність». Якщо внаслідок перерахунку за нормами цього Закону розмір пенсії або виплачуваної її частини зменшується, пенсія виплачується в раніше встановленому розмірі.

Згідно ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік»      №5515-VI від 06.12.2013 р. та Закону України «Про Державний бюджет на 2014 рік» №719-VІІ від 16.01.2014 р. встановлено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність у розмірі 949,00 грн. В разі зміни прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, розмір пенсії буде перераховано.

Отже, з 01.01.2015 року розмір Вашої пенсії буде становити не менше ніж 1898,00 грн.

 

До списку новин