загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові відкрили ще один Центр дозвілля для літніх людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Львові з’являється все більше можливостей для активного дозвілля літніх людей. Відтак у місті відкрили Центр дозвілля для літніх при Храмі Всіх Святих Українського Народу (вул. С. Петлюри, 32). Тепер старенькі зможуть цікаво проводити час в колі однодумців-однолітків.

Фактично, Центр розпочав свою роботу у переддень святкування Різдва. Саме тут під час Святої Вечері літні одинокі львів’яни вперше зібралися разом, щоб відчути радість родинного затишку у дружній атмосфері. Відтоді вони радо відвідують цей центр дозвілля, де знайшли друзів та однодумців, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Це цікаве поєднання діяльності міста і релігійної громади. Церква надає приміщення, місто надає працівників, які можуть тут допомогти. Психологи займаються з людьми. Священики проводять різні духовні зустрічі, прощі тощо. Ми будемо надалі працювати у такому форматі, що буде прикладом для інших наших церков, щоб вони співпрацювали з містом. Ми будемо розширювати мережу центрів денного перебування для літніх людей. Зараз практично у кожному районі міста працює такий центр. Будемо старатися, щоб такі центри були і в мікрорайонах", – розповів в. о. начальника управління соціального захисту Ігор Кобрин.

За словами чиновника, така потреба існує, бо у нас є велика кількість мешканців міста Львова, які є вже літнього віку, які не мають можливості спілкуватися. "Вони сидять вдома, можуть мати депресію та різного роду захворювання. Люди почуваються покинутими, нікому непотрібними. Такими людьми опікується наш Львівський міський територіальний центр. Ми вирішили створити це з релігійною громадою, бо до неї є довіра літніх людей та інших мешканців міста", – зазначив Ігор Кобрин.

«Наш храм є новим, і коли ми будували цей храм, то, насамперед, наголошували на тому, що варто творити такі приміщення, де би ми могли займатися певною соціальною працею, служінням літнім, самотнім людям, дітям з багатодітних сімей. Тобто, ми намагаємося охопити усі соціальні верстви населення і ними по-особливому опікуватися. Тепер тут відбувається багато різних заходів. Найголовніше – це те, що людина має можливість тут перебувати протягом дня, почуватися несамотньою в якійсь особливій атмосфері, опіці інших людей. До людей приходить психолог, проводять різні майстер-класи, організовують поїздки, прощі. Тут можна почаювати, відпочити, поспілкуватися, помолитися у храмі, чого людина дуже часто потребує. Така атмосфера допомагає людині відчувати себе ще потрібною у цьому світі", – розповів адміністратор Храму Всіх Святих Українського Народу о. Володимир Ольшанецький.

У майбутньому тут планують будувати додаткові приміщення, певний соціальний центр.

Центр дозвілля на вул. Петлюри – не перший такого типу заклад у Львові. Схожі пункти відкриті при Храмі Воскресіння Христового (вул. Городоцька, 319а), Храмі Святого Климентія Папи (вул. Ген. Чупринки,70) та при Храмі Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська,175).

 «Наша мета, аби в кожному районі міста були осередки спілкування літніх львів’ян у форматі цікавого і корисного проведення дозвілля, де б вони могли творчо розвиватись, здобувати нові знання й вміння, брати участь в екскурсіях, тематичних лекціях, заходах, словом, повноцінно жити у громаді. Маємо хороший приклад, коли у такому спілкуванні народжується нова сім’я. Власне, у січні поточного року двоє відвідувачів центру дозвілля для літніх при Храмі Святого Климента Папи (вул. Ген. Чупринки,70) – пан Іван Онишко та пані Марія Груник – взяли шлюб», – Ігор Кобрин.

Відтак, місто запрошує усіх літніх львів’ян розпочинати активне життя у Центрах дозвілля. Охочих просять звертатись за телефонами: 233 10 49, або 238 82 74.

До списку новин