загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям обмежать використання готівки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Державна фіскальна служба має намір спільно з Національним банком України вжити заходів для значного скорочення обігу готівкових грошей з 1 січня2015 року з метою боротьби із «заробітною платою в конвертах».

Про це повідомив глава ДФС Ігор Білоус.

«Я думаю, що ми разом з НБУ сильно зарегулюємо обіг тіньової «готівки». Разом з набуттям чинності з 1 січня закону про ПДВ-адміністрування, я думаю, буде низка змін щодо зменшення готівкового обігу в країні», – сказав він.

Глава ДФС уточнив, що одним з таких заходів може бути зменшення максимальної суми розрахунків у готівковій формі (яка зараз становить 150 тис. грн на день).

За його словами, скорочення обігу готівкових коштів є одним з інструментів, який допоможе в боротьбі із «заробітною платою в конвертах». Посадовець вважає, що разом з введенням нової системи оплати Єдиного соціального внеску і посиленням відповідальності за порушення, такий інструмент дасть суттєвий позитивний ефект.

«Ми повинні розуміти, що це та хвороба, яка живе в організмі і потім від неї, рано чи пізно, вмирають. На сьогодні понад 20 млрд грн (на місяць становить загальна сума «зарплати в конвертах» – ред.), а я думаю що більше, це сірі й чорні зарплати в конвертах, готівка, яка обертається в Україні. Деякі експерти кажуть, що це не 20, а 50 млрд грн, думаю, правда десь посередині», – сказав Ігор Білоус.

До списку новин