загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Волонтери розповіли, як не стати жертвами шахрайства, допомагаючи військовим в АТО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Допомога воякам часто не доходить в зону АТО, залишаючись в руках шахраїв, що заробляють на війні. Про це розповіли волонтери під час відеомосту між Львовом та Дніпропетровськом.

Як розповіла співкоординатор ініціативи «Допоможи фронту» Люба Возняк, основною проблемою є те, що допомогу передають не певному солдату, а залишають на складі у Чугуєво в Дніпропетровській області. В такому випадку подальшу долю вантажу неможливо перевірити.

Також велику проблему становлять волонтери, що нібито допомагаю бійцям, однак, насправді займаються перепродажем бронежилетів за завищеними цінами родичам бійця, або відмовляються в повному обсязі звітувати, куди витрачають зібрані на армію кошти.

«Потрібно передавати допомогу адресно, особисто бійцям або командиру загону, використовуючи власні контакти. Лише це може гарантувати, що допомога дійсно дійде до адресата», - розповіла Возняк.

Керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк зазначив, що уся допомога, згідно наказу міністра оборони, повинна обліковуватись, відтак, її рух можна перевірити. «Є наказ міністра про те, що уся гуманітарна допомога повинна бути облікована. Волонтери повинні вимагати у військових накладні про отримання речей. Таким чином їх ставлять на облік», - зазначив він.

Дніпропетровські волонтери зазначили, що випадків шахрайства в області майже немає, адже вони створили єдиний реєстр волонтерів, довіра до котрих не викликає сумнівів. «Ми маємо єдиний реєстраційний список волонтерів при адміністрації. Кожен може записати номер волонтера та зателефонувати в адміністрацію, аби пересвідчитись, що людина дійсно збирає гроші на потреби армії», - зазначила Одарка Біла, керівник центру допомоги військовим та пораненим Штабу національного захисту Дніпропетровської області.

До списку новин