загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні у Києві стартує унікальна Мистецька акція «Петриківка у Києво-Печерській Лаврі»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник спільно з Благодійним Фондом «Києво-Печерська Лавра», Центром народної творчості «Дивокрай» Дніпропетровської обласної ради та Всеукраїнським благодійним фондом «Дитячий світ» проводить Мистецьку акцію «Петриківка у Києво-Печерській Лаврі». Про це повідомляється на сторінці благодійного фонду «Києво-Печерська Лавра».

19-23 серпня 2014 року у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбудеться безпрецедентна Мистецька акція «Петриківка у Києво-Печерській Лаврі» (Адреса: м. Київ, вул. Лаврська, 9), яка вперше за всю історію України поєднає дві перлини Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в одному просторі. Акція відбувається за підтримки Міністерства культури України та Дніпропетровської обласної ради.

Мистецька акція покликана заохотити населення до усвідомлення цінності культурної спадщини і традицій України як спільного надбання, а також до встановлення злагоди і взаєморозуміння через посилення міжкультурного діалогу і творчих проявів.

Україна має багатющу культурну спадщину, унікальну нематеріальну спадщину та пам’ятки природи. Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник та традиція Петриківського розпису можуть сьогодні по праву вважатись «культурними брендами» України і здатні стати об’єднуючим культурним простором для суспільства.

Мистецька акція «Петриківка у Києво-Печерській Лаврі» — це перша спроба об’єднати зусилля у справі поширення знань про культурні об’єкти і традиції, які є сьогодні візитною карткою України і презентують наше культурне надбання у списках ЮНЕСКО.

Крім того ця Акція є благодійним і соціальним проектом – вхід до Заповідника у час проведення Акції відбуватиметься за запрошеннями із благодійним внеском. Зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку і розвиток двох яскравих пам’яток нашої культури. Акція також має за мету надихнути, розкрити творчі здібності та надати духовну й культурну реабілітацію дітям із сімей біженців зі Сходу та військових АТО, дітям-сиротам, шляхом знайомства із скарбами української культури та мистецтва, залученням їх до майстер-класів.

За своїм форматом Акція поділятиметься на такі простори:

Творчий простір – проведення майстер-класів від майстрів Петриківського розпису, а також майстрів з інших напрямів, що тісно пов’язані із мистецтвом розпису (гончарство, різьбярство, ляльки-мотанки тощо).

Алея майстрів – демонстрація та продаж виробів майстрів Петриківського розпису та інших видів декоративно-прикладного мистецтва, які пов’язані із мистецтвом розпису та давніми традиціями Києво-Печерської Лаври.

Дитячий простір – організація дитячих майстер-класів та конкурсів на кращий малюнок або виріб з малюнком (скриньки, глиняні вироби тощо), а також знайомство із Заповідником та Петриківкою дітей різних вікових категорій, у т.ч. дітей із сімей біженців, військових АТО, дітей-сиріт тощо.

Виставка «Петриківський розпис – колір традицій» у виставковому залі Заповідника з фондів Дніпропетровського художнього музею та Центру народної творчості «Дивокрай» Дніпропетровської облради (колекції робіт із Петриківським розписом)

Територія просвітництва – організація Круглого столу з питань збереження і відродження історико-культурної спадщини України, лекцій від майстрів петриківського розпису про традиції і символи Петриківки, тренінгів з фінансової грамотності, а також відповідної Прес-конференції.

Музейний простір – організація платформи для діалогу і співпраці між музеями, що знаходяться на території Заповідника, а також презентація їх культурно-просвітницької діяльності.

Музичний простір – організація виступів фольклорних гуртів під час офіційного відкриття та закриття Акції; організація музичного супроводу заходів Акції (майстер-класів та лекцій).

Крім того в рамках акції буде проведено конкурс серед майстрів Петриківського розпису на кращий ескіз елементу розпису, який буде використано для виготовлення ювілейних монет.

Учасниками Акції є як музейні установи Заповідника, так і творчий осередок майстрів Петриківського розпису, інших видів декоративно-прикладного мистецтва – творчих промислів і традиційних ремесел.

Вхід на територію Заповідника під час Акції за благодійним внеском  - 20 грн.

До списку новин