загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Кіровограді представлять колекцію рушників Надніпрянщини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

22 серпня о 14.00 у відділі мистецтв Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться відкриття виставки «Полотняні послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини» з колекції Володимира Нагорного.

Українські народні рушники є одним з найбільших символів нашої держави. Вишиті рушники нашого краю для дослідників й досі складають наукову проблему. Адже територіальні особливості заселення Кіровоградщини визначають їх як стилістично неоднорідні.

Виставка пропонує колекцію рушників, в якій представлено 220 зразків вишивки. Експонати зібрані на теренах Кіровоградської області протягом майже 30 років. Кожна річ має власну оригінальну історію та колекційну цінність, деякі вироби з підписами. В колекції представлені рушники різні за призначенням (обрядові, оберегові, ужиткові), домоткані полотна «біллю ткане полотно», «лічильна гладь», «брокарівський рушник», чернецькі, решетилівські рушники.

Деякі з них надійшли в колекцію безпосередньо від майстринь. Хронологія предметів збірки розпочинається з кінця ХІХ століття й триває до 60-х років ХХ століття.

Частиною виставки є сучасні рушники з фондів кафедри образотворчого мистецтва та особистого зібрання майстрині, старшого викладача КДПУ ім. В. Винниченка Лариси Гарбузенко.

Унікальна виставка буде цікава всім хто цікавиться світом української етніки.

Виставка працюватиме до Покрови, 14 жовтня. Запрошуємо до перегляду.

Вхід – вільний.

До списку новин