загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні вийде книга новел, присвячених Євромайдану

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незабаром на книжкових полицях з’явиться збірка «Євромайдан. Хроніка в новелах».

За словами Василя Карп’юка, директора літературної агенції «Discursus», яка готує книгу, туди ввійдуть найкращі тексти, надіслані на конкурс «Новела по-українськи» від журналу «Країна».

Переважна кількість авторів – молоді україномовні письменники, які вже сміливо заявляють про себе в літературі: автор резонансного роману «Бомжі Донбасу» Олексій Чупа, нещодавній резидент «Станіславського феномену» Роман Повзик, багаторазовий дипломант «Коронації слова» Владислав Івченко, а також Марина Єщенко, Євген Манженко, Анна Трохименко та багато інших. Всього у збірці буде 28 новел.

У передмові до книги куратор конкурсу Олена Павлова зазначила: «Цієї зими ми багато нового про себе дізналися. Що синьо-жовтий прапор на спині може суттєво зігріти на морозі, а під червоно-чорним взагалі спекотно. Що ялинку можна не забирати до літа, а президента так довго тримати не варто. Що коли треба, зможемо знайти бронежилет для друга. Що рецепт коктейлю Молотова настільки простий, а центр Києва з легкістю перетворюється на Січ. Що на вулицях європейської столиці влада може стріляти у перехожих. Що червоний хрест на рукаві не рятує від кулі снайпера. Що можна не спати ніч, читаючи новини. Що війна буває так близько. Що добро перемагає зло. І не тільки у казках, а й у касках. Ми не знали, що у повітрі свободи так багато сльозогінного газу. Як ним дихати, ми тільки вчимося потрохи. І дуже не хочеться забувати це вміння».

Книгу можна буде купити вже в середині вересня на Форумі видавців у Львові, а потім і в книгарнях по Україні.

Антон Вайсман

До списку новин