загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Путін взявся за переписування історії Самарканда

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Російський кінематограф приступає до зйомок нової псевдоісторичної саги про те, як російський Бог переміг Тамерлана.

Російський клуб православних меценатів приступає до створення великобюджетного фільму «Тамерлан», який розповість про те, як на російські землі прийшли війська великого завойовника і як Богородиця врятувала росіян від навали. Про це пишуть російські «Известия».

Так, за словами керівника клубу православних меценатів Андрія Поклонського: «Задолго до открытия Америки у нас уже была гигантская цивилизация. В конце XIV века ее существование было под угрозой, — рассказывает замысел картины Андрей Поклонский. — Непобедимая армия Тамерлана, состоящая из 200 тыс. солдат, которых учили убивать с самого детства, подступила к нашим границам. С русской стороны было всего 35 тыс. сменивших соху на меч земледельцев. Казалось бы, никаких шансов, вся страна неустанно молилась за спасение, и тогда Богородица явилась к Тамерлану за 4 часа до битвы и сообщила ему, что эта земля под ее покровительством. Великий завоеватель решил подобру-поздорову развернуть войска. Так вера спасла страну.

Більше того, за словами Поклонського продюсером фільму може стати Ральф Уинтер (трилогія «Люди Ікс», «Планета мавп»). Також росіяни шукають режисера з Голівуду, а на роль Тамерлана ніби то розглядається Хью Джекман. Простіше кажучи, російські православні бізнесмени вирішили, що з них досить міхалкових, і треба прикупити кілька вдалих менеджерів і акторів і розпочинати наступ на Голівуд. Про абсурдність цього наступу можна не говорити, більш важливо зупинитися на перекручуванні історії. Справа в тому, що в 1395 році Тамерлан, після того, як де-факто розгромив Золоту орду і свого заклятого друга хана Тохтамиша підступив до рязанського містечка Єлець. Без особливих проблем він його взяв і перед ним відкрилася пряма дорога на Москву, але Тимур повернув назад. Є одна версія, яку дещо гіперболізовано описав керівник російських православних бізнесменів. Є й друга, справжня версія - на Батьківщині у Тимура почалися заворушення і він змушений повернути назад, попутньо спаливши і розгромивши ряд бунтівних міст-фортець на Кавказі.

І тепер ми підходимо до основного питання: «Чи варто подібні фільми показувати в Україні, особливо, якщо зважити на те, що паралельно православні бізнесмени оголосили, що знімуть «лубок»  про княза Володимира, який хрестив росіян?». Уже зараз можна передбачити, що навколо цього будуть ламатися списи і всілякі ківалови з оленами бондаренко будуть кричати про те, що нас позбавляють культури. При чому не російської, а голлівудської. Звичайно, багато хто казатиме про те, що не треба нічого забороняти, нехай українці покарають росіян карбованцем. Проте, цей фільм, як і весь росагітпроп потрібно заборонити. А через 3-4 роки, звичка дивитися всю цю муру значно зменшиться. Та й варто просто почати хоч трошки читати історію, щоб зрозуміти, що казки про приходи Богородиці до тамерланів треба залишити в XIX столітті.

Ввдим ДЕНИСЕНКО

До списку новин