загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

12 книжок до Дня незалежності України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропонуємо Вашій увазі підбірку книжок про Українувід найтоншої книжки про історію незалежності України до ґрунтовних праць з історії України Ореста Субтельного та Святослава Семенюка.

Є у підбірці і цікаві екземпляри для зовсім юних патріотів – “Абетка України”, ілюстровані енциклопедіїДітям про УкраїнутаУкраїнамоя Батьківщина”.

Читайте українське! Любіть Україну! І ще раз зі святом!

1. Мальована історія Незалежності України, Брати Капранови

Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.

Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.

2. Таємниця тризуба, Олександр Коваленко

Унікальна праця Олександра Коваленка “Таємниця тризуба” – це розкриття змісту княжої символіки Київської Русі. Багатовікові спроби дослідників проникнути в суть двозубів і тризубів нарешті увінчалися успіхом. Усі відомі на сьогоднішній день герби княжої династії Київської Русі та їх спадкоємців представлені в цій праці. Подана еволюція цих символів, детально описані методи їх розшифрування. Надто неочікувані висновки, описані в цій книжці, дозволяють нам по-іншому побачити подробиці історичних процесів у становленні Київської Русі, пильніше придивитися до подій тисячолітньої давнини і, переосмисливши їх, по-іншому розуміти, сприймати події сьогодення та впливати на них.

3. 25 перемог України, Олександр Палій

Книга Олександра Палія “25 перемог України” популярно викладає історичні події, пов’язані з Україною, що справили найбільший вплив на світову, європейську та українську історію. Перелічені в книзі факти визнані й підтверджені академічною наукою. Книга стане у пригоді студентам, викладачам, учням загальноосвітніх шкіл та всім, хто цікавиться вітчизняною історією.

4. Хто такі українці? Що таке Україна? Валерій Семененко

Це збірка коротких описів життя відомих діячів української історії, які багато в чому визначили її перебіг. Державні лідери, вожді національно-визвольного руху, полководці та інші видатні особистості.

Лише найцікавіші факти та неупереджені коментарі до них. Без цензури, без ідеології, без перекручувань та недомовок.

5. Україна: історія, Орест Субтельний

“Історія України” Ореста Субтельного – ґрунтовний підручник з української історії нерадянського штабу, на якому згодом вчилося не одне покоління вітчизняних студентів. Підручник став справжньою класикою навчально-історичної літератури, перевидавався в нашій державі десятки разів.

6. Ілюстрована історія України, Павло-Роберт Маґочій

Популярна, проте зіперта на мідному академічному ґрунті синтеза з пера канадсько-американського науковця, очільника кафедри українознавчих студій у Торонтському університеті проф. Павла-Роберта Маґочія має на меті не тільки дати широкій аудиторії стислий, захопливий, динамічно викладений огляд історії України від античності аж до “постпомаранчевого” сьогодення, але й дослівно зобразити цю історію за допомоги детальних мап на початку кожного із 46 розділів і численних ілюстрацій, що створюють вельми цілісний, хоч і неабияк стереоскопічний, образ навдивовижу розмаїтої та багатокультурної цивілізації. На відміну від більшості дослідників, автор дивиться на свій предмет під територіальним і мультикультурним, а не етно-національним кутом зору, і його увагу привертають, нарівні з українцями, всі народи, що колись замешкували терени нашої країни в її чинних кордонах. Такий оригінальний і збалансований виклад політичної, соціально-економічної та культурної історії Краю стане у притоці кожному любителю української минувшини, надто освітянам та учнівській і студентській молоді

7. Українські історико-етнічні землі, Святослав Семенюк

Ця збірка праць різних років присвячена потаємним, тривалий час прихованим від громадськості сторінкам історії українського народу на своїх давніх етнічних землях в Центральній Європі. Особливо панічно боялася концепції Великої України радянська історіографія, яка заполонила науковий та освітянський простір численними “Історіями УРСР”, тобто змістила акценти з історії українства як етносу на обмежену територіальними та часовими рамками історію радянської України. Поза історичним аналізом залишилися не тільки Берестейщина, Холмщина, Надсяння, Лемківщина, Підляшшя, Пряшівщина, Марморощина, Південна Буковина, Добруджа, Лугош, а й менш відомі українському загалу землі на заході (Паннонія, Семигороддя, Волощина, Волоська Моравія, Волоська Сілезія, Волоській Острів, Біла Хорватія, Засяння), не кажучи вже про перебування наших предків на території Австрії та Саксонії, що налічує кілька століть. Насправді українство було не тільки постійно представлене в Центральній Європі, а й своїми руками і розумом творило її унікальну історію і цивілізацію.

8. Буквар з історії України (У віршах), Своєслав Неймовірний

Є країна, в якій ще недавно історія була заборонена. Це – Україна. Українець шукав свою історію для прочитання і не знаходив. Тоді він створив її сам, у незвичайний спосіб – у віршований, поетичний. Щоб – навіки..

9. Чарівна Україна

Ця книга була створена, щоб показати Вам все найкраще, що є в Україні – величні гори та моря, великі міста та маленькі села, старовинні храми та надсучасні будівлі, унікальні традиції та неповторно смачну кухню. Погортайте сторінки та переконайтесь – Україна дійсно чарівна, вона кличе у незабутню подорож! Зробіть собі чи другу подарунок на згадку про Україну.

10. Абетка України, Надія Дичка

Пропонуємо увазі наших найменших читачів унікальне видання. Це не просто абетка, а “Абетка України”, складена за назвами населених пунктів, річок і гір, розташованих на території нашої країни. Сподіваємося, що спільна мандрівка стане вам до вподоби.

11. Дітям про Україну, Дарія Іваницька

Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною. Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите, якою гарною є українська земля, яку багату і цікаву історію мають її міста і села. Нехай ваша мандрівка сторінками книги стане першим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення.

12. Україна – моя Батьківщина

Ілюстрована енциклопедія “Україна – моя Батьківщина” містить цікаві відомості про сучасну Україну, особливості її державного устрою і географічного положення, факти зі славної історії української нації та великих українців, опис видатних архітектурних і природних пам’яток, інформацію про особливості побуту й традицій українського народу, а також культурну спадщину нашої країни. Матеріал супроводжують яскраві ілюстрації та фотографії.

До списку новин