загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 26 серпня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Російські МІ-24 обстріляли українських прикордонників

"Українських прикордонників вперше за час конфлікту обстріляли некерованими реактивними снарядами два бойові вертольоти Мі-24 РФ", - повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

У результаті цього обстрілу загинули 4 прикордонників, троє поранено.

"Завдяки діям героїв прорив через кордон не відбувся", - сказав Лисенко.

 

За добу загинули 12 військових

За добу в зоні Антитерористичної операції загинули 12 військових, крім того ще 19 отримали поранення.

Протягом доби сили АТО 29 разів вступали у вогневий контакт з террористами.

Також за минулу добу втрати противника у живій силі складають понад 200 осіб.

Сили АТО знищили 2 танки, 8 бойових броньованих машин, 2 установки "Град", 2 автомобіля і одну гармату.

 

З боку Росії увійшли 30 танків та військові - джерело

Російські регулярні війська увійшли на територію України зі сторони Таганрога.

Про це повідомляють прикордонники і бійці добровольчих батальйонів, які зараз в тому районі.

З боку Росії увійшли 30 танків, легкоброньована техніка та жива сила. Вони знаходяться на 8 кілометрів углиб української території. Контролюють 6 прикордонних сіл.

Окупанти виставляють блокпости, залишаючи на кожному по 3 танка і 2 БТР, взвод особового складу, і просуваються далі. В передмісті Новоазовська чутні постріли. На захоплених територіях, російські військові не приховують знаків розрізнення.

Вслід за ними з території Російської Федерації увійшли представники "ДНР". Вони просять місцеве населення кілька днів перечекати "неспокійну ситуацію", і обіцяють, що потім "все буде добре, буде своя республіка".

"Українські військові змушені відступати під натиском артобстрілів тому числі з установок "Град". Є втрати серед прикордонників і бійців батальйонів тероборони, а також тяжкопоранені.

 

Росія підготувала нову величезну колону для прориву в Україну - РНБО

Неподалік від пропускного пункту Гуково Росія зосередила велику колону військової техніки, яка, ймовірно, спробує прорватись в Україну.

"На кордоні з Україною неподалік Гуково Ростовської області РФ виявлено близько 100 одиниць військової техніки, в тому числі танки, БМП, вантажівки, системи "Град", які, ймовірно, планують відправити в Україну", - розповів Лисенко.

Порошенко запропонував Путіну переговори про "збереження обличчя"

Президент Петро Порошенко запропонував усім сторонам конфлікту в Україні вийти з нього, "зберігши обличчя".

Про це він заявив на зустрічі з главами країн Євразійської трійки і представниками ЄС у Мінську.

Порошенко: всі зацікавлені сторони хочуть вийти з конфлікту і зберегти обличчя. Я готовий дискутувати щодо таких стратегій виходу.

Він не згадував російську агресію, її військових, постачання зброї та проблеми на кордоні. У той же час додав, що Україна не збирається торгувати своєю незалежністю та територіальною цілісністю.

У той же час Путін у своїх промовах взагалі ігнорує війну в Україні і говорить лише про економіку.

 

Порошенко і Путін потисли один одному руки

Президент України Петро Порошенко і президент Росії Володимир Путін під час зустрічі в Мінську потисли один одному руки.

Крім того, як зазначив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, Петро Порошенко - єдиний із присутніх, хто не користується перекладачем: ні з аглійської, ні з української.

 

Україна, Росія і ЄС продовжать газові переговори

Росія, Україна і Євросоюз домовилися продовжити тристоронній формат консультацій по газу.

Про це повідомив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Також повідомляється, що Новак і єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер проведуть увечері у вівторок в Мінську двосторонні переговори з проблеми постачань газу в Україну і в Європу.

"Ми обговоримо поточну ситуацію, яка склалася з поставками газу, транзитом. А більш детально обговоримо в Москві 29 серпня", - сказав він.

До Пітера везуть поранених військових. А загиблим "діагностують" інсульти

Близько сотні поранених військовослужбовців доставили в Санкт-Петербург.

Про це повідомила член Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини та голова "Солдатських матерів Санкт-Петербурга" Елла Полякова в телефонній розмові з "Дождем".

За її інформацією, на борту було близько сотні поранених військовослужбовців. Де і за яких обставин вони отримали поранення їй зараз невідомо. Вона перевіряє ще раз цю інформацію.

Як відомо, в селі Вибути під Псковом вранці 25 серпня відбулося поховання десантників, які загинули за невідомих обставинах.

Журналіст російського телеканалу Володимир Роменський, який поїхав до Пскова і зняв кадри на цвинтарі в Вибутах, зіткнувся з погрозами на свою адресу від невідомих людей, які порадили йому не намагатися нічого з'ясувати.

В ефірі телеканалу "Дождь" Роменський розповів про те, як відреагували родичі загиблих на появу журналістів і чому майже всім представникам ЗМІ, які приїхали в Псков, надходять погрози від невідомих, інформує news.еizvestia.com.

Журналіст розповідає, що причинами смерті, які офіційно вказуються в документах військових, є інфаркт та інсульт, незважаючи на те, що деякі загиблі були зовсім молодими людьми.

Товарообіг України з МС впав на 30% - Порошенко

Товарообіг України з країнами-членами Митного Союзу вже впав на 30%.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко, виступаючи на зустрічі високого рівня Україна-ЄС-Євразійська трійка, в Мінську у вівторок.

"Уже сьогодні, навіть без застосування яких би то не було заходів, наш торговий оборот з МС впав на 30%. Це є невигідним як для України, так і для наших партнерів по МС. І ні в якому разі не можна допустити подальших погіршень умов торгівлі", - сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що сторони повинні прагнути досягнення взаємовигідної ситуації в сфері торгівлі.

Глава держави також запевнив, що торговий режим, передбачений Угодою про асоціацію з ЄС, не несе загрози для інших країн.

"Більше того, я переконаний, що він сумісний з вільною торгівлею Митного союзу", - підкреслив Порошенко.

До списку новин