загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зростають докази прямого військового втручання Москви в Україну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автори: Роман Олерчик з Києва, Кортні Вівер з Москви і Ніл Баклі з Лондона

Київ оприлюднив у вівторок відео десятьох російських десантників, які, за його словами, були взяті у полон на території України, що на даний момент являється найпотужнішим доказом дедалі більш відкритої присутності російських сил на сході України.

Відео з'явилося за кілька годин до того, як російський президент Володимир Путін і його український колега Петро Порошенко з представниками ЄС розпочали важкі переговори у Мінську, Білорусь, спрямовані на пошук дипломатичного шляху виходу з кризи.

Більше того

Двох лідерів було знято в мовчазному рукостисканні перед початком їх першої з червня зустрічі.

Москва неодноразово спростовувала заяви Києва і західних столиць про те, що вона переправляє озброєння і солдатів через кордон на підтримку проросійських сепаратистів на сході України.

Але відео чоловіків, які, як Україна заявила, були взяті у полон у понеділок на сході у Донецькій області, здається, підтверджують претензії Києва.

Вони викликали занепокоєння серед офіційних осіб Сполучених Штатів і ЄС, що Росія розширює підтримку східних бойовиків, намагаючись надати  зворотній хід прогресові, зробленому українськими військами за останні тижні.

Потік російських військових і обладнання через кордон збільшився перед початком переговорів у Мінську і Москва вже мало приховує свої сліди.

Сьюзан Райс, радник з питань національної безпеки США, написала у твіттері, що дедалі частіші військові вилазки Росії в Україні "представляють значне загострення".

РФ повідомила у вівторок, що деякі з її солдатів перетнули кордон з Україною, але помилково.

Докладніше:

"Ці солдати дійсно брати участь у патрулюванні російсько-українського кордону і перетнули його в немаркованій ділянці, ймовірно випадково", - повідомив урядовець оборони Росії для державної агенції новин РІА Новості.

Андрій Лисенко,  прес-секретар української армії сказав, що оскільки російські війська були взяті в полон у місці, більше ніж 20 км вглиб території України, їхня присутність не може бути випадковою.

Лисенко також повідомив у вівторок, що Росія готує близько 100 танків, бронетранспортерів, вантажівок,  ракетних систем Град для "імовірної" доставки в Україну у Ростовській області недалеко від кордону з Україною.

Київ заявив, що в понеділок з РФ через кордон було надіслано окремий конвой зброї та військ  задля амагань відкрити новий фронт на південь від Донецької та Луганської областей, де багато повстанців зараз залишаються скованими в діях.

Колона, як повідомлялося у вівторок, мала прикривати сили бойовиків, які обстрілюють місто Новоазовськ, що у південно-східній Україні.

На відео, розміщеному у вівторок на сайті СБУ, один з затриманих російських десантників сказав: "Нас відправили воювати з людьми, з якими ми в принципі не повинні воювати".

Ще один, який назвав себе молодшим сержантом Олексієм Генераловим, заявив: "Будь ласка, припиніть надсилати сюди [наших] хлопців. Це не наша війна, якщо б ми не були тут, тут нічого б не було, вони б вирішити свої проблеми в своїй країні".

Інформація на сайтах соціальних мереж, здається, підтверджує заяви чоловіків про те, що вони справжні Російські солдати.

"Офіційно [російської солдати] знаходяться на навчаннях у різних куточках Росії. Насправді ж вони беруть участь у військовій агресії проти України", - сказав Валерій Гелетей, міністр оборони України.

Увага також зосереджена на Пскові, що у західній частині Росії, де нещодавно відбулися поховання десантників, які загинули за нез'ясованих обставин, але які згідно з припущеннями, висловленими в медіа та соціальних мережах, загинули в Україні.

Журналісти з двох незалежних російських видань  "Новая газета" та Fontanka.ru знайшли на кладовищі за межами Пскова могили двох чоловіків, які були ідентифіковані на сторінках соціальних мереж як російські десантники. Їх надгробки свідчать, що вони померли 19 і 20 серпня.

21 Серпня військові України заявили, що захопили два броньованих автомобілі Російської псковської десантної дивізії біля Луганська. Він підкріпив свої твердження фотографіями транспортного засобу та документів, що посвідчують особу, зроблених українським журналістом, які імовірно належать російським військовослужбовцям.

Тоді як сторінки деяких з цих військовослужбовців на сторінках соціальних мереж було вилучено, кешовані версії доводять, що чоловіки були десантниками і що вони перестали залишати повідомлення в соціальних мережах після 16 серпня, коли вони, як вважають, залишили Псковську та Ростовську області.

На минулих вихідних список з'явився он-лайн, оприлюднивши імена десяти  російських десантників, які, як заявляється, померли біля Луганська. Члени сімей, з якими зв'язувалась "Новая газета" і Fontanka.ru заявили, що починаючи з 16 серпня не чули від чоловіків.

18 серпня Путін підписав указ про нагородження 76 дивізії російських десантних військ медалями "за успішне виконання бойових завдань".

Втім, уряд РФ і військові продовжують заперечувати факти, що будь-які російські військові загинули на українській території.

"Існують повідомлення, що українська армія знищила Російську військову колону і що повітряно-десантні бронетранспортери з документами на борту були захоплені, - Сергій Лавров, міністр закордонних справ РФ, повідомив журналістам у понеділок. - Навіть якщо хтось і може повірити в те, що це правда, хто б перевозив стільки документів? Це смішно".

В інтерв'ю Псковській газеті, генерал-полковник Володимир Шаманов, командуючий Аеромобільних військ Росії назвав заяви про загибель десантників "чистої води провокацією".

"У нашій десантній бригаді всі живі і здорові", - сказав він.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин