загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бідних можна визначити за ДНК

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фінансове неблагополуччя в дитинстві вкорочує в імунних клітинах особливі ділянки ДНК, що захищають клітини від ушкоджень, а це послаблює захист організму від інфекцій, йдеться у статті, опублікованій в журналі Brain, Behavior and Immunity.

Тіломірице кінцеві ділянки хромосом, що знаходяться в ядрі кожної клітини людського організму. Тіломіри захищають ДНК від ушкоджень і при кожному діленні клітини стають коротшими. Коли їх довжини вже недостатньо для нового поділу, клітина гине. Довжина тіломірів в імунних клітинах впливає на ефективність їх роботи, вважають автори статті. “Що коротші тіломіри, то менш функціональні ці клітини”, – пояснив керівник дослідження Шелдон Коен (Sheldon Cohen) з університету Карнегі-Меллон у Піттсбурзі (США).

Коен і його колеги набрали 152 добровольців у віці 18-55 років (заплативши їм за участь в експерименті по тисячі доларів). Вони опитували їх, з’ясовуючи, чи було в їхньої сім’ї в дитинстві власне житло, що вважається надійним показником рівня доходу. Також піддослідні розповідали, з якого віку вони жили з батьками у власному будинку, чи є у них своє житло зараз. Аналіз крові добровольців показав, що кожен рік, проведений без власного даху над головою у віці до 18 років, вкорочував довжину тіломірів імунних клітин на 5%.

Окрім того, вчені заразили добровольців вірусом, що викликає застуду, закрили на карантин у готелі та протягом 5 днів спостерігали за розвитком хвороби. Вони виявили, що ті з них, у кого було бідне дитинство, легше підхоплювали застуду: кожен рік без власного житла збільшував шанси розвитку захворювання приблизно на 9 %.

При цьому на довжину тіломірів не впливало фінансове благополуччя досліджуваних у дорослому віці, а також безліч таких інших чинників, як вік, стать, раса, вага, нервозність, паління або вживання алкоголю у дорослому житті та фізична активність. Вчені розраховують знайти причини такого взаємозв’язку в подальших роботах.

До списку новин