загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Небезпечний SMS-вірус почав масово атакувати телефони українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уникнути зараження пристрою вірусом можливо.

Абоненти всіх мобільних операторів України, що використовують пристрої на операційній системі Аndroid, піддаються вірусній SMS-атаці.

Про це повідомили в прес-службах двох великих операторів мобільного зв'язку в Україні у вівторок, 2 вересня.

Суть атаки полягає у тому, що абонент отримує SMS від знайомого або незнайомого номера з текстом: "Привіт. Тобі фото" і посиланнями на сайти motosan.ru і soloboro.ru.

Після читання SMS, подальшого переходу за посиланням з Аndroid-пристроїв і дозволу на завантаження файлу, вірус встановлюється у системі та починає відправляти SMS контактам в адресній книзі абонента (можливо, вірус також збирає персональні дані абонента і пересилає їх на сервер зловмисників). Крім того, вірус блокує прийом вхідних дзвінків.

Якщо зараження пристрою не вдалося уникнути, абоненту необхідно знайти у системі інсталяційний файл/додаток з вірусом і видалити.

При цьому можливо уникнути зараження пристрою вірусами. Для цього слід вимкнути у налаштуванні можливість установки додатків із невідомих джерел (це можна зробити, знявши галочку в меню "Налаштування" - "Безпека" - "Невідомі Ресурси") і встановлювати нові тільки з офіційного магазину додатків Google Play Маркет". Додатковим захистом також стане установка антивіруса.

Як повідомлялося раніше, сліди бойового вірусу, який міг атакувати Кабмін Яценюка, ведуть в РФ. Експертів із комп'ютерної безпеки вдалося розшифрувати код вірусу Uroborus.

До списку новин