загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 01 вересня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

ЗМІ: Путін погрожував Баррозу взяти Київ за два тижні

Президент Росії Володимир Путін у розмові з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу погрожував Європі, що може захопити Київ за два тижні.

Про це пише італійська газета Repubblika у матеріалі про засідання Європейської Ради 30 серпня.

"Серед 28 глав держав немає єдності. Особливо стримують три: Угорщина, Словаччина і Кіпр. Це країни, які дуже сильно залежать від російських інтересів і бояться, що ескалація санкцій і економічна відповідь Росії може затягнути їм зашморг на шиї", - пише автор.

Натомість країни Прибалтики наполягали, щоб Європа, "як вона зробила з курдами, відправила в Україну зброю, щоб боротись із російськими сепаратистами".

За висловом литовської президента Даля Грібаускайте, "Росія перебуває в стані війни з Європою".

Після цього слово взяла канцлер Німеччини Ангела Меркель, "яку різні учасники делегацій описали, як дуже розлючену і обурену діями Путіна, який не виконав ті зобов'язання, що взяв на себе у ході останніх перемовин з Берліном".

Видання пише, що європейські лідери погодились, що "більше немає жодних обмежень непередбачуваності Путіна. Його не вважають більше раціональним гравцем, а його діями керує націоналізм".

За даними Repubblika, Меркель, "яка зазвичай дуже стримана у стосунках з Росією, і вона вживає гіперболу, заявляючи, що після України може настати черга Латвії та Естонії".

Після цього слово взяв президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, "який щойно мав розмову із Путіним".

"Він розповів, що коли запитав його про російські війська, які перетнули кордон з Україною, то лідер Росії перейшов до погроз. "Не це є насправді проблемою, - відповів "Цар" Баррозу. – Якщо я захочу, то візьму Київ за два тижні".

У полоні знаходиться 680 українських військових - Рубан

У ході останніх боїв на Донбасі в полон потрапили 680 українських військовослужбовців, з них 80% - з-під Іловайська.

Про це на прес-конференції повідомив генерал-полковник запасу, керівник ГО "Офіцерський корпус", керівник Центру обміну полонених Володимир Рубан, передає УНІАН.

Він наголосив, що інформація про кількість українців, взятих у полон під Іловайськом, закрита.

"Тому я не можу її обговорювати. Поки не закінчилася операція, поки не забрали полонених", - сказав Рубан.

"Щодо полонених - це теж катастрофа. Те, як ведуться бойові дії, то таке враження, що армію готують для здачі в полон", - зазначив Рубан.

Він підкреслив, що вже є проблема з харчуванням полонених. За його словами, Дніпропетровська область готує гуманітарний поїзд з продуктами, щоб годувати українських полонених в Донецьку.

За словами Рубана, "приблизно така ж ситуація і в Луганську".

Крім того, він заявив, що на сході України "немає нормальних поставок продовольства, не підготовлена інфраструктура до зими".

"Зовсім плачевна ситуація в Луганську", - додав Рубан. За його словами, "насувається велика гуманітарна катастрофа" для мирних громадян, які проживають у Донецькій і Луганській областях.

Гелетей: Росія програла гібридну війну

Міністр оборони Валерій Гелетей вважає, що Росія програла гібридну війну Україні і розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

"Сьогодні ми вже маємо справу з дивізіями та полками. Завтра це можуть бути корпуси", - сказав він.

"Росія заплатила вже дорогу ціну за вторгнення. Сотні російських солдат та офіцерів назавжди знайшли прихисток в українському чорноземі. Критична кількість втрат неминуче протверезить Росію. Але для цього ми маємо відмовитись від панікерства і показати, що українці не збираються здаватись. Це – наша Велика Вітчизняна Війна і ми в ній неодмінно переможемо", - наголосив Гелетей.

Перехоплення: Росія намагається домовитися з бойовиками про викрадення українських військових

Росія попросила в бойовиків згоди на направлення деяких українських військовополонених на територію РФ для фабрикації проти них кримінальних справ.

Про це говориться в перехопленні телефонних розмов "прем'єра ДНР" Олександра Захарченка із главою "Координаційного центру допомоги Новоросії" у Москві Олексієм Марковим, які УП надали українські спецслужби.

У розмові Марков повідомив, що європейські країни збираються розглянути  питання визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями, що може привести до санкцій, тому РФ "намагається спрацювати на випередження"

Як відомо, українська льотчиця Надія Савченко потрапила в полон бойовикам у Луганській області. Через якийсь час вона була незаконно перевезена на територію Росії й поміщена у в'язницю. Росія заявляє, що Савченко намагалася незаконно перетнути кордон.

Генсеку ОБСЄ важко перевірити присутність російських військ в Україні

Генеральний секретар Організації безпеки та співробітництва в Європі Ламберто Заньєр вважає, що присутність регулярних частин російської армії на Донбасі важко підтвердити.

"Там завжди були громадяни Росії, які, можливо, приїжджали туди з різних причин і підтримували сепаратистів. Ці свідчення у нас є, бо ми зустрічали людей, які приїжджали в такому приватному порядку, і говорили з ними", - сказав він.

Як відомо, НАТО минулого тижня опублікував фото, на котрих, як стверджується, зображена російська важка техніка на території України.

За інформацією РНБО, в Україні перебуває 4 батальйонно-тактичні групи армії Росії по 400 військових кожна.

МЗС Німеччини: остання стадія конфлікту Росії з Україною ще не досягнута

Остання стадія ескалації конфлікту між Росією і Україною — відкритий військовий конфлікт — ще не досягнута і слід зробити все, щоб її не допустити.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Märkische Allgemeine заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр,повідомляється на сайті МЗС цієї країни.

При цьому він додав, що країни вже знаходяться безпосередньо перед цією останньою фазою.

"Наш безумовний обов’язок, всіма доступними методами не допустити цього і запобігти новому тривалому розколу Європи", — сказав він.

Відповідаючи на запитання про можливу безперспективність будь-яких переговорів з Путіним, міністр зазначив, що у будь-якому випадку відмовлятися від переговорів не можна.

Як відомо, Штайнмаєр допускає намагання Росії пробити сухопутний коридор від своїх кордонів до Криму через територію України.

Путін розкрив плани бойовиків на Донбасі

Бойовики на Донбасі намагаються "відсунути" українську армію від великих міст.

Про це розповів президент Росії Володимир Путін.

Він заявив, що знає мету дій бойовиків.

"Мета сил ополчення - відсунути ці збройні сили (України-ред.) і артилерію, щоб не дати їм можливості стріляти по житлових кварталах", - заявив Путін.

Як відомо, регулярні частини російської армії з танками і артилерієюпід видом звичайних бойовиків захопили місто Новоазовськ і ведуть наступ за низкою інших напрямків на Донбасі.

РНБО неодноразово запевняла, що сили АТО обстрілі житлових кварталів міст Донбасу не проводить, а це спеціально роблять фінансовані з Росії бойовики.

В Україні перебуває 4 батальйонно-тактичні групи армії Росії - Лисенко

На території України діє не менше чотирьох батальйонно-тактичних груп російських Збройних сил у районі Новосвітлівка-Новоганнівка-Красне, у районі Старобешеве-Новокатеринівка, у районі Кумачеве-Победа, у районі Щербак-Маркіне.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Зазначимо, що батальйонно-тактична група – це формування, кількістю близько 400-сот осіб, посилене артилерією та ППО.

Протягом останньої доби сили АТО 37 разів вступали у вогневий контакт з російськими найманцями та терористами у 24 населених пунктах Донецької та Луганської області.

Туск визнав, що в Україні іде війна

Обраний голова Європейської ради Дональд Туск визнав, що в Україні іде війна, і закликав усю Європу стати на захист свого союзника.

Він закликав Європу зрозуміти, що в Україні йде не конфлікт, а війна.

"Маємо голосно сказати, що ніхто не може блокувати наших ініціатив, які спрямовані на успішну діяльність Північноатлантичного союзу (НАТО). Сьогодні, дивлячись на трагедію українців, дивлячись на війну – бо треба вжити це слово – знаємо, вересень 1939 року не може повторитись", - заявив Туск.

Як відомо, 30 серпня Туск був обраний новим президентом найвищого органу Євросоюзу Європейської Ради.

Раніше Польща заявляла, що вважає агресією дії Росії проти України.

До списку новин