загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 03 вересня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Україна починає будувати "стіну" на кордоні з Росією

Влада України розпочинає будівництво споруд на кордоні з Російською Федерацією в рамках проекту "Стіна".

Про це заявив на засіданні Кабміну в середу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми починаємо проект" Стіна ". Це будівництво реального державного кордону між Україною і Російською Федерацією", - сказав Яценюк.

Держкордон з Росією має протяжність 2295 км.

У Запоріжжя доставили 87 тіл бійців, загиблих під Іловайськом

До моргу судово-медичної експертизи Запоріжжя за останні 2 дні доставлено 87 тіл бійців, загиблих під Іловайськ, більшість з них - із добровольчих батальйонів.

Про це в середу повідомив заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвинов.

"За останні 2 дні надійшли 87 тіл військовослужбовців. Це різні військові частини - і добровольчі батальйони, а також наші - 93 окрема механізована бригада, 51 механізована бригада. Але в основному добровольці", - повідомив Логвинов.

Бійці під Дебальцеве бояться, що можуть потрапити в "котел" - джерело

Бійці АТО, які перебувають у районі Дебальцево, непокояться, що там може повторитися ситуація, подібна до оточення під Іловайськом.

За словами активіста Андрія Рубана із посиланням на представника "розвідки", між блокпостами Нацгвардії і ЗСУ там немає зв’язку. Також у них немає плану дій.

Між тим, під Фащівкою (Антрацитівський район Луганської області), за словами джерела, – 10 одиниць бронетехнікою.

Міноборони почало передавати важку зброю добровольчим батальйонам

Зі слів радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, бійцям нададуть крупнокаліберні кулемети, автоматичні гранатомети, ручні кулемети, протитанкові ручні гранатомети та стрілецьку зброю. Зараз її приймають у оборонному відомстві і розподіляють між батальйонами.

Геращенко наголосив: крупнокаліберний кулемет на відстані до кілометра може ефективно пробивати броню бронетранспортера й БМП супротивника, знищувати вантажні й легкові броньовані автомобілі.

Кабмін перевірятиме реальні статки держслубовців

Уряд України перевірятиме рівень життя державних службовців 1-3 категорій у рамках боротьби з корупцією. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

При цьому прем'єр наголосив, що моніторинг здійснюватимуть насамперед серед держслужбовців 1-3 категорій.

Як відомо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що кількість державних службовців буде скорочено на 30-50%.

Мін'юст вимагатиме компенсації збитків від РФ як держави-агресора

Україна має намір домагатися компенсації збитків в результаті руйнування інфраструктури на сході країни з боку Росії через міжнародні інстанції. Про це заявив на прес-конференції в середу в Києві міністр юстиції Павло Петренко.

За словами Петренка, кінцевий підрахунок таких збитків можливий тільки після закінчення бойових дій на сході.

"Росія однозначно понесе відповідальність за ті збитки, яких вона завдала на сході. Це знищення шахт, мостів, вивіз устаткування з заводів. Всі ці факти задокументовані не лише українськими правоохоронними органами, а й іноземними спецслужбами", - зазначив глава Мін'юсту.

ЗМІ: Країни НАТО проведуть навчання на заході України

Протягом 16-26 вересня пройдуть навчання під назвою "Швидкий тризуб", які стануть свідченням підтримки НАТО країн, що не входять до Альянсу, пише агентство.

Вони мають проводитися на Яворівському полігоні в західній Україні неподалік кордону з Польщею.

За інформацією відомства, у навчаннях буде задіяно близько 200 американських військовослужбовців, а також 1100 вояків з України, Азербайджану, Великобританії, Канади, Німеччини, Грузії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії та Іспанії.

Сікорські нагадує Заходу, що він гарантував Україні недоторканість

США, Великобританія і Франція гарантували Україні недоторканість її території і тепер мали б виконати свої зобов'язання.

Про це заявив в інтерв'ю Gazeta Wyborcza глава МЗС Польщі Радослав Сікорські.

"Україні гарантували безпеку кілька західних країн, і то найвпливовіших: США, Великобританія і Франція в рамках Будапештського меморандуму… Якщо ці гарантії мають бути переконливими для Ірану чи Північної Кореї, то підписанти цього меморандуму мусили б прийти Україні на допомогу, а не посилати наступальне озброєння агресору, який на Україну напав", - обурився Сікорські.

Він також незадоволений тим, як НАТО реагує на загрозу з боку Росії країнам Східної Європи.

Сікорські нагадав також, що на саміті НАТО "буде рада НАТО-Україна, а не буде НАТО-Росія".

Постачання електрики до Криму можуть повністю припинити

Компанія "Укрінтеренерго" допускає повну зупинку поставок електрики в окупований Крим.

Компанія уточнила, що підірвані терористами залізничні колії, переїзди і мости, зупинка декількох шахт у Луганській і Донецькій областях значно ускладнюють забезпечення енергооб'єктів України вугіллям марок "А" і "Т".

У серпні видобуток вугілля в Україні в зв'язку з бойовими діями на Донбасі обвалився в два рази (на 3 млн 369,6 тис. тонн) порівняно з серпнем 2013 року – до 3 млн 492,1 тис. тонн.

Як відомо, у вівторок кримські ЗМІ повідомили про рішення України відключати електропоставки до Криму у вересні на шість годин щодня.

ПУТІН РОЗПОВІВ, ЯКИЙ ПЛАН ЗАПРОПОНУВАВ ПОРОШЕНКУ

Президент Росії Володимир Путін погодив з президентом України Петром Порошенко план дій з урегулювання ситуації в Україні.

За його словами, цей план складається з семи пунктів.

В якості першого заходу він назвав "припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців Південого-Сходу України на донецькому і луганському напрямках".

"Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню".

"Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивногоміжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки".

"Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту".

"Далі - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх" без будь-яких попередніх умов".

"Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області".

"І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури".

Як відомо, Путін розраховує, що його план схвалять на засіданні тристоронньої контактної групи на засіданні 5 вересня.

РНБО: Російські найманці грабують шахти та намагаються "націоналізувати" майно

В РНБО заявляють, що росіяни грабують українські шахти та вивозять вугілля.

Про це заявив на брифінгу речник РНБО  Андрій Лисенко.

Крім того, він заявив, що "російські найманці перейшли від мародерства та пограбунків до намагань конфіскувати в мирних мешканців нерухоме майно".

Він попередив про цю провокацію і попросив з цього приводу звертатися до Міністерства внутрішніх справ України на номери кол-центру МВС:  (044) 254-91-02 та 0-800-50-02-02.

До списку новин