загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яка величезна халепа стоїть за "сімома пунктами" від Путіна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В столиці Монголії президент Росії Володимир Путін озвучив свої умови припинення вогню на Донбасі, які більше схожі на пастку, ніж на спробу мирного врегулювання конфлікту.

Як уже повідомлялося, інформація про досягнення домовленостей про припинення вогню з’явилася сьогодні зранку на офіційному сайті президента України.

Еспресо.TV вже писало, що може означати для України припинення вогню на умовах окупанта. Згодом президент Росії озвучив конкретні пункти, за яких російська армія, якої за словами Путіна в Україні взагалі нема, припиняє вогонь.

Наводимо всі пункти Путіна повністю, з поясненнями, що ці пункти мають означати:

«Перше - це припинити активні наступальні операції збройних сил, збройних формувань ополчення південного сходу України на донецькому і луганському напрямках».

В першому пункті Путін по суті вимагає визнати власний контроль на "ДНР" та "ЛНР" в їхніх нинішніх кордонах, тобто на фактичну окупацію частини Донбасу.

«Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню».

Згода України виконати цей пункт означатиме по суті визнання розтиражованої російської брехні, що саме українські військові обстрілюють мирних мешканців. Відсутність навіть імовірної вогневої відповіді українських військ дозволить окупантам та колабораціоністам з "ДНР" та "ЛНР" проводити на окупованих територіях будь які дії.

«Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки, створюваної таким чином в зоні безпеки».

Очевидно, що Путін вимагатиме присутності на Донбасі власних "миротворців", принаймні участі російських військових в міжнародних миротворчих силах. На інші умови Москва ніколи не погодиться. Що стосується міжнародних спостерігачів, то тут Путін наполягатиме на власну п'яту колону з представників крайньо правих європейських партій. саме таких "міжнародних" спостерігачів ми уже бачили на референдумі в Криму.

«Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту. Пяте - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою «всіх на всіх» без будь-яких попередніх умов».

Цим пунктом Путін змушує Україну добровільно позбутися єдиної переваги, яка є у війні на Донбасі. Росія власну авіацію, якщо і застосовувала раніше, то в дуже обмеженій кількості. В разі дотримання цих умов, будь-яка спроба України підняти в повітря власні літаки вважатиметься зривом "мирного плану".

Також не зрозуміло, чи погодиться Путін звільнити за формулою "всіх на всіх" полонених українців, яких незаконно вивезли на територію Росії, наприклад льотчицю Надію Савченко.

«Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області».

Що таке путінський "гуманітарний вантаж" уже зрозуміли в усьому світі. За допомогою перефарбованих "Камазів" путін отримає можливість безперешкодно ввозити на Донбас все, що заманеться і так само вивозити будь-що, в тому числі і обладнання з луганських і донецьких заводів, що власне і відбувалося під час першого конвою.

«Сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури, надання допомоги їм».

Путін не наголошує, хто саме має ремонтувати зруйновану путінськими терористами інфраструктуру Донбасу. Але можна не сумніватися, що президент країни-агресора наполягатиме, що відновлювати Донбас Україна мусить за власний рахунок. Все інше, знову ж таки, вважатиметься порушенням "мирного плану".

Отже, "мирний план" Путіна виглядає досить тривожно і загалом іде в канві передбачуваного варіанту "боснізації" України, який є абсолютно неприйнятний.

До списку новин