загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Арсеній Яценюк впевнений, що через 5 років Україна стане незалежною від російського газу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна за п'ять років планує повністю відмовитися від російського газу. Це і буде перемога - коли Україна не буде взагалі купувати російський газ. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав в інтерв'ю програмі «ТСН. Тиждень», повідомляє прес-служба Кабміну.

«До перемоги ще далеко. Перемога - це тоді, коли ми не будемо взагалі купувати російський газ. Це не рік, не два, але в п'ятирічній перспективі ми можемо сказати, що Україна диверсифікує постачання газу і перестане залежати від Російської Федерації», - заявив Яценюк.

Яценюк нагадав, що, коли уряд України розпочав роботу, в українських газових сховищах було 5 млрд кубометрів газу.

«Це практично нуль, тому що це так званий буферний газ, його завантажити неможливо. Зараз у нас вже близько 16 мільярдів кубометрів газу. З 25 мільярдів, які ми купуємо в Росії, 15 ми вже стали купувати в ЄС через Польщу, Угорщину і Словаччину», - сказав прем'єр.

На думку Яценюка, реверс газу зі Словаччини дозволить Україні замінити близько 40% російського газу. Згідно з планом, обсяг реверсного постачання газу зі Словаччини (його ціна - близько $370 за тисячу кубометрів) повинен скласти 27 млн кубометрів газу на добу, або близько 10 млрд кубометрів газу в рік.

«Буде непросто. Тепло не буде, відразу попереджаю, але не замерзнемо», - додав він.

До списку новин