загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Громадяни Росії скаржаться на жахливе зростання цін, але Росстат фіксує лише 1-2%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Громадяни Росії скаржаться в ФАС, що ціни на м'ясо і молоко злетіли на 30-40%, тим часом як але Росстат фіксує лише 1-2%

Ціни на основні продукти харчування в Росії підскочили на десятки відсотків, скаржаться росіяни в Федеральну антимонопольну службу (ФАС), якій доручено моніторинг цін і їх контроль. За останні два тижні м'ясо птиці подорожчало на 23%, свинина — на 30%, яловичина стала дорожче на 40%, повідомила вчора ФАС з посиланням на звернення громадян.

Водночас Росстат фіксує набагато більш скромне зростання споживчих цін — лише в межах 1-2%. Експерти скептично оцінюють і ті й інші відомості і відзначають, що оптові ціни на деякі види м'яса вже досягли максимуму і тепер йдуть на спад.

Федеральна антимонопольна служба підвела вчора підсумки двотижневої гарячої лінії з питань підвищення цін на продукти. За цей час в організацію надійшло понад 1150 дзвінків громадян з повідомленнями про зростання роздрібних цін.

Географія таких скарг охоплює всі регіони країни, зазначили в прес-службі ФАС. При цьому найчастіше росіяни констатували зростання цін на м'ясо птиці — в середньому воно, за повідомленнями громадян, подорожчало на 23%. На другому місці овочі і фрукти: лимони, ківі, виноград, яблука, персики. Третє місце за кількістю скарг зайняли ціни на молоко і молочну продукцію, при цьому найчастіше в зверненнях йшлося про подорожчання сирів і вершкового масла.

Крім того, за інформацією громадян, приблизно на 30% зросли ціни на свинину, а яловичина подорожчала на 40%, говориться в повідомленні ФАС.

«В оптовому сегменті також відзначається зростання цін на м'ясо птиці та рибу, — зазначають в організації. — В основному люди скаржаться на зростання цін на лосось і форель. Скарги прийшли з Московської, Нижегородської, Самарської, Воронезької областей, Алтайського краю і Москви. На другому місці — сири. Звернення надійшли з Москви, Санкт-Петербурга, Новосибірська, Єкатеринбурга та Воронезької області ».

Начальник управління контролю хімічної промисловості та агропромислового комплексу Анна Мірочіненко підкреслила, що моніторинг ситуації триває, а за результатами вже надійшла інформації ФАС планує провести ряд контрольних заходів.

Тим часом дані Росстата про споживчі ціни виглядають набагато менш страшними, ніж відома громадян. Згідно з останнім моніторингом відомства, на 1 вересня ціни на курку порівняно з 18 серпня зросли на 2,5%, на свинину (крім безкісткового м'яса) - на 1,5%, а яловичина подорожчала на 0,6%, повідомляє meatinfo.ru.

До списку новин