загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зарплати українців у наступному році зменшаться на 5-6 відсотків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У найближчий рік в Україні дорожчатимуть проїзд у транспорті, комунальні послуги, зменшаться зарплати на 5-6 відсотків, а також подорожчають кава і банани, а ось різкого стрибка цін на вітчизняні продукти не буде. Такі висновки випливають із економічних прогнозів Кабміну, МВФ, Міжнародного центру перспективних досліджень та Украналітцентру.

Експерти уточняють, що песимістичні прогнози можуть покращитися після закінчення збройного конфлікту на Донбасі.

Економісти вважають, що, незважаючи на зниження ВВП і зростання цін, говорити про зубожіння населення в цьому і 2015 роках не доведеться, хоча життя безумовно стане складнішим.

"Зарплати і пенсії залишаться на колишньому рівні (офіційні прогнози свідчать про їхнє зменшення на 5-6%). Подорожчають імпортні товари, насамперед нафтопродукти, побутова техніка, цитрусові, банани, кава, чай. Через дорогий долар виявиться малодоступним відпочинок за кордоном. Але головний удар по гаманцю завдадуть послуги ЖКГ, бо МВФ вимагає за два роки підняти тарифи на "комуналку" до рівня рентабельних (зараз платимо приблизно половину собівартості)", - прогнозує аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

Українські продукти масового споживання зростуть у ціні ненабагато. Підйом економіки прогнозують на кінець 2015-го та за умови припинення війни на Сході України. Наступного року також має запрацювати угода про асоціацію з ЄС, що дозволить збільшити експорт товарів у Європу.

До списку новин