загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ЄС схвалив санкції проти Росії, але ще не запровадив

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Євросоюз формально схвалив санкції проти Росії, які мають бути запроваджені упродовж кількох днів. Про це заявив у понеділок увечері президент Європейської ради Герман Ван Ромпей.

За його словами, пакет санкцій, який посилює заходи анонсовані у липні, був ухвалений через письмову процедуру.

Раніше 8 вересня ЄС відклав процедуру запровадження нових санкцій, що змусило європейських урядовцмв провести зустріч для обговорення нових обмежувальних заходів.

У заяві Германа Ван Ромпея йдеться, що санкції будуть запроваджені через їхню публікацію в офіційному журналі ЄС і «це відбудеться через кілька днів», щоб був час для оцінки виконання домовленостей про припинення вогню на Донбасі, про що було домовлено 5 серпня у Мінську.

За повідомленням європейських дипломатів, нові санкції включають заборону позик і фінансування з боку країн ЄС потужних російських енергетичних компаній, зокрема таких як «Роснефть», «Транснефть» та «Газпром нефть».

У понеділок прем’єр-міністр Фінляндії Александер Стубб висловив занепокоєння щодо нового раунду санкцій ЄС проти Росії. Це відбулося під час екстреної зустрічі урядовців Євросоюзу, яка відбулася у понеділок у Брюсселі.

«Очевидно, що Фінляндія підтримує санкції ЄС проти Росії. Але є сподівання, що ситуація в Україні покращиться так швидко, як це можливо, тоді санкції будуть непотрібні», – написав Стубб на своїй сторінці у Twitter.

Санкції проти Росії не можуть бути запроваджені, якщо хоча б одна країна ЄС має заперечення щодо цього.

Санкції були погоджені лідерами Євросоюзу у той час, як 5 вересня в Уельсі відбувався саміт НАТО.

В ЄС заявили, що запровадження санкцій може бути зупинене, якщо Москва поважатиме умови припинення вогню на Донбасі та відведе свої війська з території України.

Міністерство закордонних справ Росії, своєю чергою, погрожувало «реагувати», якщо ЄС запровадить додаткові санкції проти Москви.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

До списку новин