загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

92-річний пенсіонер став волонтером: віддає останні гроші і рветься на фронт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Осторонь напруженої ситуації на Сході не залишаються й українські пенсіонери, які стали записуватися у волонтери. Газета "Сегодня"з'ясовувала, чим вони допомагають нашій армії і що змушує їх не сумувати на пенсії.

Найстаршому волонтеру, жителю Дніпропетровська та полковнику запасу, зв'язківцеві Миколі Осташевському – 92 роки. Всього два місяці тому ветеран записувався добровольцем на фронт, але через вік пенсіонера не призвали. Це його не задовольнило, отож він розповів журналістам, що в разі необхідності готовий консультувати військових. А нещодавно Микола Кирилович став волонтером.

"Коли я дізнався, що поранених солдатів везуть до нас у Дніпропетровськ, вирішив – треба йти здавати кров. Незважаючи на мій вік, я молодий душею, і здоров'я дозволило це зробити. А недавно віддав свою пенсію на купівлю бронежилета (близько 3 тис. грн. – авт.)", – розповів Микола Кирилович.

І додав, що все ж таки не розлучається з надією потрапити на фронт: "Я не живу спогадами. Готовий допомогти копійкою, готовий навіть подавати снаряди". Поки ж що часу не марнує і допомагає пораненим бійцям.

"Нещодавно Микола Кирилович приніс сигарети для бійців, я зводив його до поранених, по-солдатському покурили. Нічого не змінилося – герої завжди залишаються героями", – відгукнувся про ветерана головлікар Дніпропетровської лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Є серед волонтерів шановного віку і технарі. Так, 77-річний житель Бердичева на Житомирщині Євген Новаковський, в минулому головний енергетик одного з підприємств, лагодить рації для бійців із зони АТО.

"Нещодавно відновлював рації для добровольчих батальйонів. Їх закупили волонтери для солдат і принесли мені. В деяких раціях стояли батареї від мобільних телефонів. Через те що такі акумулятори малопотужні, довелося міняти їх на більш серйозні", – розповів Євген Віталійович.

У Запорізькій області журналісти розшукали цілу бригаду пенсіонерів, яка ремонтує тягачі для гармат. Одного з лідерів цієї бригади, 64-річного Юрія Матюху, дзвінок журналістів застав на одному з ринків – він шукав відсутні автозапчастини.

"Ремонтуємо тягачі близько півтора місяця, на ремонт кожного йде мінімум 4-5 тис. грн. Свого часу ця техніка була "законсервована", але тепер настала і її черга воювати", – сказав Матюха.

За його словами, один тягач вже поїхав на фронт, та у їхньої бригади є сили і бажання відновити ще два десятки, але сутужно з фінансами: "Потрібно багато автозапчастин: повітряні шланги, гальмівні колодки і багато іншого. Якщо хтось хоче допомогти – будемо раді".

Такі вчинки пенсіонерів психологи пояснюють по-своєму, мовляв, літні люди відчувають себе причетними до якоїсь важливої, глобальної справи.

"Пенсіонери, як і молодь, – вільні люди. Якщо останні ще не обтяжені зобов'язаннями, то літні люди вже від них більш-менш вільні – вони виростили дітей і тепер роблять посильний внесок у загальну справу. Знаю, що в трамвайно-тролейбусному депо одного з південних міст пенсіонери також задіяні в ремонті армійської техніки. Вони приходять тоді, коли у них є час, щоб вкласти свою лепту в захист країни. Адже зазіхання з боку агресора – це й посягання на їхнє особисте "Я" також. Тому, допомагаючи бійцям, пенсіонери ніби звільняються від вантажу і отримують психологічну розрядку", – розповіла психолог Лілія Власова.

За її словами, віддаючи останні гроші на АТО, стареньким приємно усвідомлювати, що бійцям на передовій стане хоч ненадовго легше від їхньої допомоги.

Нагадаємо, українці можуть грошима допомогти армії, зателефонувавши на єдиний мобільний номер "565".

До списку новин