загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Рівному працює музей ковальського мистецтва «Ковальські витребеньки»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Рівному працює музей ковальського мистецтва, у якому зібрано більше сотні витворів ковальського мистецтва.

Він знаходиться на територія металобази «Рівнебудпостач». Керівник підприємства і ініціатор створення музею Ніна Юріїівна Крока. Десять років тому на одному з ковальських фестивалів вона придбала металевий черевичок, що пізніше став першим експонатом для музею. Згодом Ніна Юріїівна познайомилася з майстрами народного ремесла з України та зарубіжжя, почала робити замовлення безпосередньо у них. З часом витвори перестали вміщалися ні в кабінеті, ні в офісі, ні вдома. Виникла думка створити музей творів сучасного ковальства.

Нині у музеї зібрано більше сотні експонатів, це витвори кращих ковалів України, що були представлені на різноманітних фестивалях. Це переважно роботи відомого майстра з Донецька Віктора Михальова, майстра сучасного прикладного мистецтва, члена Спілки ковалів України. Також тут є роботи майстрів з Рівного та інших міст України. Масивні ковані скульптури розмістили просто неба, натомість більш тонкі вироби знаходяться у приміщенні, понад сотню експонатів. Тут експонують і рицарські обладунки, і філігранну скриню, і шахи, і канделябри несподіваних форм. На газоні в дворі підприємства встановлені понад десяток різноманітних металевих фігур. Найбільша з них – двохметровий ведмідь з вудочкою та відерцем.

Він знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Курчатова, 18-А (територія металобази «Рівнебудпостач»). Із вівторка по п’ятницю відвідувачів чекають із 10 до 18 години, а в суботу і неділю – з 9 до 14 години.

Довідки можна отримати за телефоном: 067-370-18-35.

Наталія КУЛІНІЧ

До списку новин