загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчасно сплачені страхові внески - гарантована пенсія!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до чинного пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично обчислені та сплачені страхові внески.

Страхові внески нараховуються на суми фактичних витрат на оплату праці основної і додаткової заробітної плати, а також на суми оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності, яка здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"страховий стаж - період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Мінімальний страховий внесок - сума коштів, що визначається розрахунково, як добуток мінімального розміру зарплати на розмір страхового внеску, встановлених законом на день отримання зарплати .

В інших випадках стаж обчислюється за формулою, до страхового стажу зараховується визначений за кожен місяць сплати період, пропорційний до суми сплачених внесків.

Тому для набуття в подальшому права на пенсію, застрахована особа повинна отримувати зарплату не нижче ніж установлений законом мінімум та роботодавець зобов'язаний сплатити за цей період всі належні платежі та подавати звіт.

Якщо роботодавець не сплачує страхові внески у мінімальному розмірі, який дає гарантію на 100-відсоткове зарахування страхового стажу, це може негативно вплинути на пенсію працівника в майбутньому.

Відповідно, якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення відповідної доплати до суми страхових внесків.

У разі не проведення роботодавцем розрахунків, за період несплати працівнику не буде зараховано цей період до страхового стажу, який дає в подальшому право на отримання пенсії. Тому відповідно до Закону застрахована особа (працівник) має право вимагати від роботодавця сплати внесків, у тому числі в судовому порядку.

На сьогоднішній день до Управління фонду звертається багато працюючих пенсіонерів за перерахунком пенсії з урахуванням страхового стажу після призначення пенсії, працівники, які виходять на пенсію, інваліди та члени сім'ї померлих громадян - для призначення пенсії по інвалідності та по втраті годувальника, і нам дуже прикро що ми деяким із ним мусимо відмовляти, так як принципово важливою нормою Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" є те , що для обчислення пенсії враховується заробітна плата за період, який включається до страхового стажу , тобто за період, коли відбувалася сплата страхових внесків.

Тіньова виплата заробітної плати обкрадає не тільки працівників, але й державу, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів, і як наслідок, не дозволяє збільшити видатки на вирішення соціальних потреб, гідне пенсійне забезпечення, якісне медичне обслуговування, належний рівень освіти, культури та інше. Неоформлені працівникипозбавлені права оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, допомоги по вагітності та пологах; виплати втраченого заробітку у зв'язку з втратою непрацездатності в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання; виплати допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи; одержання пенсії в старості, по інвалідності, по втраті годувальника, та інших випадках, передбачених законодавством.

Потрібно контролювати процес формування своєї майбутньої пенсії, домагаючись від роботодавця, аби він виплачував зарплату через банківські установи і повністю сплачував страхові внески.

Тіньові схеми виплати заробітної плати становлять загрозу для пенсіонерів. Причому не тільки майбутніх а й сьогоднішніх. Адже відрахування із зарплати є головним джерелом наповнення Пенсійного фонду.

Суспільство повинно розуміти важливість прозорих фінансових розрахунків. Прихована зарплата сьогодні- це недоодержана пенсія завтра, тобто крадіжка у самого себе та у своїх працівників.

До списку новин