загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щаслива старість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навіть людям, яким ще далеко до пенсійного віку, варто час від часу  думати про старість, щоб скоригувати свої дії тепер.

Адже чим молодша людина, тим, як правило, більше в неї енергії та бажання щось змінити.

Подивимось, про що треба пам’ятати вже зараз, щоб мати щасливу старість.

Сім’я

 

Однозначно, що людина, яка створила сім’ю, має шанси на краще життя в старості, ніж одинока.

Звернув увагу, що холостяки часто на старості спиваються (знаю два таких випадки).

Але сім’я та діти ще не є гарантією достойного життя на схилі літ. Часто буває, що незважаючи на одне, двоє (чи навіть більше) дітей старенькі батьки живуть самотньо. Дивишся – тільки гуляють із собачкою, нікого в них нема.

Моя думка, що один із дітей повинен брати до себе батьків жити. При цьому і самі батьки повинні «збавляти обороти». Не рідкість, коли батьки продовжують керувати молодою сім’єю, нав’язувати свою волю. Нікому таке не подобається, в результаті часто розплачуються за таке самотністю.

Ще одна причина – малодітні сім’ї: один поїхав на заробітки, чи на постійно за кордон, і батьки закінчують життя в самоті, серед чужих людей. Сам не одну таку історію знаю.

Колись, були великі сім’ї (запитайте своїх бабусь), і на старість було кому «горнятко води подати».

Здоров’я

 

Америки не відкрию, коли скажу, що дійсно щасливою може бути здорова людина. Коли турбують серйозні недуги – бажання до всього іншого пропадає.

Не буду тут радити вже з молодості ходити на секції чи просто в тренажерний зал – не заставиш.

Але пройтись декілька зупинок по дорозі додому можна. Також можна без ліфта добратись сходами на свій поверх у будинку. У вихідний день можна виїхати велосипедом на прогулянку.

В результаті м’язева, дихальна система та опорно-руховий апарат працюватимуть.

Сидіння перед тупими шоу та банальними серіалами вам цього всього не дасть.

Та люди вибирають тимчасовий комфорт, в результаті отримують на старість купу болячок.

Якщо повненька старша жінка жаліється, що їй важко пересуватися, я із серйозним лицем запитую, чи не пробувала вона змінити дієту (приколююсь, бо знаю, що ніхто не цікавиться своїм здоров’ям). На що вона із таким же серйозним лицем відповідає що ні. Я далі запитую, чи не пробувала вона змінити комплекс ранкової гімнастики, — вона також відповідає що такими дурницями не страждає.

На запитання «чому», відповідають що в них немає часу. Ну якщо у вас немає часу на себе, то і я вам нічим не допоможу. Логічно?

Постійне навчання

 

Вчені доводять, що періодичне розумове навантаження (книги, шахи, головоломки), збільшує шанси зберегти гострий розум до глибокої старості.

Крім того, потрібно постійно вдосконалюватись, пізнавати нове, отримувати нові навички, незважаючи на вік. Бо якщо «жили та й жили», то на старість може виникнути ситуація, коли потрібно передати внукам якісь настанови, життєву мудрість, допомогти порадою; — а немає що сказати. Сама банальщина. На жаль.

Матеріальна забезпеченість

 

Щоб там не казали, але коли рахуєш останню копійок, бо не вистачає на ліки, і живеш «від пенсії до пенсії», то трошки воно «не те».

Тому бажано потурбуватись про майбутнє завчасно. Надіятись на державу не варто, вона дасть максимум не померти, але повноцінно жити на звичайну пенсію в найближчі роки не варто сподіватись.

Легше всього тим, хто має якийсь більш-менш успішний бізнес. В такому разі є шанс почувати на пенсії себе впевнено.

Дехто кладе гроші на банківський депозит. Згідний, це не найгірший спосіб заощадити. Але пам’ятайте, що інфляція постійно «з’їдатиме» ваші відсотки. Часто згадують про складні відсотки. Типу якби покласти 10 доларів 100 років тому, то зараз би набігла кругленька сума. Набігла б. Але й інфляція своє б взяла – на 10 доларів 100 років тому треба було б, напевне, цілий рік відкладати.

Крім того, згадайте, «за Союзу» люди відкладали на депозити свої зарплати, і потім все це пропало. Я розумію, що рідко коли така велика імперія розвалюється, але все одно, — ризики є.

Ще дехто купує ювелірні вироби, таким чином бажаючи отримати в разі потреби якусь підтримку. Нагадаю, що здаючи вироби, дорогоцінний метал рахуватимуть як брухт. Відповідно ціна зменшиться рази в три.

Я певний час думав над викладеним у цьому параграфі, і прийшов до думки, що найкраще забезпечити свою старість … нерухомість. Вона мала ціну і в Середні віки, і в індустріальну еру, і має ціну зараз, в еру інформації.

Якщо є можливість – не продавайте за безцінь свої будинки в селі, дачі, чи земельні ділянки. Куплені за ці гроші авто чи телевізор застаріють чи зламаються, а нерухомість дасть можливість в будь-який час відчувати себе впевнено.

Тверезий спосіб життя

 

Прикро про це казати, але багато наших мужчин банально не доживають до старості. Недавно пройшов по сільському кладовищі – дуже багато людей не дожили до 60 років. Вживали регулярно.

Не забувайте, що Госстандарт СССР №1053 (ГОСТ 5964-82) постановив: «Алкоголь — этиловый спирт, относится к сильнодействующим наркотикам».

Вміння радіти життю

 

Слід, незважаючи на проблеми та недомагання, навчитись бачити в прекрасне в усьому. Ідеальних умов ніколи не має, і навіть мільйонери мають купу проблем.

Тому не потрібно чекати що колись буде краще, а радіти з того, що маєш. При цьому, ніхто не забороняє прагнути кращого.

//youtu.be/BktCpFzxY9k

До списку новин