загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про індексацію пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я - пенсіонерка, не працюю, у травні до пенсії отримала добавку в 30 грн., у червні – ще 30 грн. А з серпня ніякої добавки не дають, пенсія не росте, а ціни ростуть. Чому не підвищують пенсію?

Для переважної кількості пенсіонерів, яким розмір пенсії було перераховано з грудня 2013 року у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, право на проведення індексації пенсії настало з травня 2014 року.

З наступного місяця за місяцем підвищення пенсії здійснюється обчислення наростаючим підсумком індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації.

Індексація грошових доходів населення проводиться у разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, який встановлюється в розмірі 101 відсотка.

У травні 2014 р. до розміру пенсії виплачено індексацію в сумі 28,47 грн., у червні  - 60,74 грн., у липні  - 98,70 грн. та у серпні - 98,70 грн. (обчислений наростаючим підсумком індекс не перевищив 101 відсоток).

У зв’язку з тим, що відповідно до п. 67 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" норми і положення Закону України "Про індексацію грошових доходів населення" застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування на 2014 рік, при проведенні індексації пенсій з вересня 2014 року застосовуються коефіцієнти, які були встановлені для індексації у серпні поточного року.

Таким чином, розмір індексації пенсій та інших доходів з вересня поточного року не зростає.

До списку новин