загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери та домогосподарки вишуковують найжахливіші сцени насилля в АТО, – психолог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Населення України не було готове до війни. Людьми заволодів страх, люди не хотіли визнати, що починається війна і їм через це страшно. Зараз ці люди вишуковують по радіо, телебаченню, в інтернеті найжахливіші сцени насилля.

Це констатувала в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) кандидат медичних наук, доцент Маріупольського медичного університету, асистент Донецькогонаціонального медичного університету, клінічний психолог  Наталія Запорожченко.

- Коли війна розпочалася, я була в Славянську, де 11 квітня захопили першу державну установу. І з перших уст я чула про ці перші розстріли на барикадах. І люди себе обманювали. Коли вже було видно, що стріляли росіяни. Бо російську вимову ні з чим не сплутаєш, то місцеві мешканці казали: «Ні. Це – бандери». Вони самі себе обманювали, - каже психолог.

За її словами, людьми заволодів страх, люди не хотіли визнати, що починається війна і їм через це страшно. Зараз ці люди вишуковують по радіо, телебаченню, в інтернеті найжахливіші сцени насилля. В основному це роблять пенсіонери та домогосподарки, які нудяться вдома. Вони шукають жахливі новини, потім телефонують знайомим, обговорюють це і наганяють страху іншим, щоби не залишатися наодинці зі своїм страхом.

Та важко володіти собою, коли навколо ведеться інформаційна війна. Причому ця війна ведеться дуже грамотно саме Росією. 15 квітня запрацював канал «Росія 24», який показує, як в Росії все гарно, а в Україні все погано. На Сході України живуть дуже багато людей, які пам’ятають як за союзу було добре, а зараз – погано. Причому вони мають вибір дивитися зараз українські канали, які передають, що все погано, чи російські, де кажуть, що все добре і тільки інколи погано, але в тому поганому винні українці.

- Це не сталося одномоментно. Був 2004 рік, 2008, потім почався Майдан. Все це накопичувалося і цей страх також накопичувався, - стверджує Наталія Запорожченко.

Психолог нагадує, що у нас є дві основні емоції, які описані в Святому Писанні – страх та любов.

Страх – це емоція збереження життя. Я боюся, бо мені треба вижити будь якою ціною. Тому виникає страх. Це вже перше попередження. Активізуються всі природні ресурси тіла. По-перше, нервова система, скорочуються судини, починає калатати серце, вивільняються гормони - адреналін та кортизон, які ще більше активізують організм. Для того щоб бігти і зберегти собі життя. І якщо людині не притаманно вбивати, і вона не може втекти, щоб себе зберегти, її загнали в глухий кут. І тут виникає агресія. Люди за своєю агресією ховають страх.

Друга емоція – це любов. Ненависть виникає з любові. Неможливо ненавидіти людину, яку ти не знаєш. Але якщо була любов, але людина зробила боляче, то виникає ненависть.

Водночас психолог радить всім відчувати емоцію спокою. Бо коли людина знаходиться в стані спокою, то вона здатна спостерігати, аналізувати і володіти собою.

https://www.youtube.com/watch?v=A7cvlRsKukg

До списку новин