загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

4 жовтня планують провести перший фестиваль патріотичної пісні, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про це розповів батько загиблого на Майдані Романа Гурика.

“Це наша родина започаткувала фестиваль. Чому країна поділена на Схід і Захід? Моє бачення – це для об’єднання країни люди мають пересуватись з одного кінця країни в інший. У цьому й полягає ідея фестивалю. Так, цього року він пройде тут, а наступного, наприклад, в Луганську, потім у Львові – у Дніпропетровську, в Харкові – в Тернополі. Він має пересуватись так, щоб люди постійно рухались, щоб розуміли і вивчали культуру один одного”, – розповів Ігор Гурик.

На фестивалі також звучатиме пісня одного із загиблих на Майдані – Івана Пантелєєва з Донеччини, який був учасником гурту “Небо мінуса”. Щоправда, поки що невідомо, хто її виконуватиме.

Керівник центру соціальних проектів “Хочу жити” Роман Савчак, який ініціював створення першої книги-реквієму “Небесна Сотня”, каже, що усі заходи, які організовуються в пам’ять про Небесну сотню, мають на меті не лише асоціювати її з трагедією, а й нагадувати про ті високі ідеї, за які люди боролися на Майдані.

До організації заходу долучаються самі родини. Вони кілька місяців тому об’єдналися в ГО “Родини героїв Небесної сотні”, головою якої обрали Ігоря Гурика. В організацію вирішили об’єднатись, бо розуміють, що, зважаючи на події в Україні, допомоги чи підтримки від держави зараз очікувати не варто. Таким чином, вирішили підтримувати один одного.

“Держава на початках нам допомагала, але на цей час ми бачимо, що з кожним днем нас забувають. Багато з цих родин незабезпечені або малозабезпечені. Ми, в основному, займаємось “вибиванням” пільг для родин. Поки що ніяк навіть не нагородили Небесну сотню, ні звання не дали. Орден придумали, але родичі однозначно кажуть, що не може бути якихось нових орденів, а звання Героїв України. На нашу думку, це має бути найвище звання”, – розповів Ігор Гурик.

“Люди, які втратили рідних, знайшли в собі сили не лише пережити та усвідомити це, а й знайшли в собі мужність рухатись далі і допомагати іншим через мистецтво, через активну громадську діяльність. Батьки, чиїх дітей повбивали, зараз рятують життя інших дітей, які зараз на Сході України”, – зазначив Роман Савчак.

До списку новин