загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виставка графіки та живопису Катерини Білетіної «Душа українського одягу» в Центрі Української Культури та Мистецтва

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проект Катерини Білетіної «Душа українського одягу», над яким вона працює останні роки - це дивовижна машина часу. На виставці буде представлена графічна серія робіт «Традиційні українські народні строї», що були створені автором за останній рік, а також її живопис.

Відкриття виставки – 01 жовтня о 18:30.

Унікальні і неповторні форми українських жіночих строїв ХІХпочатку ХХ століття надихнули Катерину Білетіну на створення серії робіт, в яких вона прагнула показати різноманітність форм та художніх рішень українського костюму, притаманних кожному окремому регіону, прослідкувати взаємовпливи та звязки з сусідніми культурами, зробити реконструкцію українських народних строїв в художній формі, спираючись на естетику модерну та на роботи найвідоміших українських ілюстраторівКатерини Штанко та Владислава Єрка.

А почалося все з захоплення українською культурою та етнографією, закоханості в образи, які їй притаманні. Так і з'явилися дивовижні портрети сучасних дівчат і жінок в українських народних костюмах. Це соковитий, яскравий живопис, це точний малюнок, національна колористика, найтонша робота зі світлотінню.

«Зараз у галереях пропагують сучасне мистецтво. Мені ж хочеться показати, що мистецтво в класичному вигляді не менш цікаве, воно має право на існування», - каже Катерина. «Немає нічого більш захоплюючого, ніж людське обличчя. Саме це у мистецтві мене приваблює найбільше. Мені цікаві люди, їхні емоції, душевна ритміка. Люди, зображені на цих портретах, не носять в житті українського одягу. Але ж як вони змінюються, коли приміряють на себе це оздоблення! І ще, як  виявилося: майже в кожному будинку, в закутках сімейних шаф зберігається вишита сорочка, або рушник, чи ткана стрічка...».

Катерина Білетіна закінчила Одеське художнє училище ім. Грекова, де п'ять років навчалася у майстерні знаменитого Віталія Алікберова, згодом – Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури в Києві. Окрім портрету, Катерина працює в інших жанрах живопису – вона автор прекрасних пейзажів і жанрових картин, а також ілюструє дитячі книжки.

Її завжди впізнавані роботи яскраво демонструють обдарованість художниці, дивовижну здатність бачити суть речей, характери  людей. Твори Катерини Білетіної регулярно експонуються на виставках в Україні та Європі, є окрасою багатьох приватних колекцій у всьому світі.

Щиро запрошуємо, вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:

Пн.- Пт.  –  10:00 – 19:00;

Сб.  –  10:00 – 18:00;

Нд.  –  вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В

До списку новин