загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна на 16 позицій опустилася в рейтингу якості життя пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Протягом останніх років в Україні сильно погіршилися умови життя тих, кому за 60.

У рейтингу Global AgeWatch Index за рівнем життя пенсіонерів Україна опустилася з 66-го на 82-е місце, що є найгіршим показником серед країн Східної Європи та країн колишнього СРСР.

Разом із тим, Росія зайняла в рейтингу 65-е місце, Білорусь займає 64-е місце, Молдова займає 74-е місце. Найвище місце має Грузія – 28, що означає, в країні пенсіонерам живеться набагато краще.

Згідно зі звітом, більш за все в українських пенсіонерів погіршилися показники стану здоров'я. На початку рейтингу опинились Норвегія, Швеція, Швейцарія, Канада і Німеччина, а замикають список Малаві, Мозамбік й Афганістан. Далі наведено факти про життя українських пенсіонерів.

При складанні рейтингу враховувалися такі показники, як матеріальна забезпеченість, стан здоров'я, особистий потенціал і сприятливе середовище.

Міжнародна благодійна організація HelpAge International склала рейтинг найкращих країн для проживання літніх людей Global AgeWatch Index 2014. В індексі, який оцінює рівень життя людей похилого віку опустилася з 66-го на 82-е місце. поступившись одну позицію Гані і обігнавши на один пункт Марокко. Даний показник є найгіршим для Східної Європи.

Рейтинг аналізував 96 країн і враховував ряд показників, таких як середня тривалість життя, розмір пенсій, рівень бідності серед людей віком від 60, доступність громадського транспорту і соціальна активність.

Згідно з рейтингом, істотно погіршилися можливості і показники здоров'я літніх українців.

Крім того, згідно з результатами рейтингу, на часі в Україні мешкає 9,8 млн літніх людей і ця цифра кожного року буде збільшуватися. Наприклад, у 2050 році в Україні побільшає пенсіонерів аж на 30,8%.

Найбільш сприятливими країнами світу з точки зору якості життя тих, кому за 60 визнані Норвегія, Швеція і Швейцарія.

Топ найбільш сприятливих країн для літніх людей знову припадає на Західну Європу і Північну Америку: Норвегія, Швеція, Швейцарія, Канада, Німеччина, Нідерланди, Ісландія та США. У десятку також увійшли Японія (9-а) і Нова Зеландія (10-а). У двадцятці з'явилися два новачки - Ізраїль (18-й) і Естонія (20-я). Перші 20 країн відрізняються високим ВВП на душу населення, значним рівнем пенсійного забезпечення, високою забезпеченістю медичними послугами і наявністю підтримуючої соціального середовища. У цих країнах тема старіння часто обговорюється в національних дебатах і державної політики, так як частка літніх людей дуже помітний (від 18% в Ісландії до 32% в Японії).

З увійшли в рейтинг країн колишнього СРСР найвищу сходинку після увійшла в топ-20 Естонії займає Грузія (28), далі йдуть Латвія (35), Вірменія (40), Киргизія (49), Литва (60), Таджикистан (61), Білорусія (64), Киргизія (63) і Молдавія (74-е місце).

У рейтингу Росія покращила свої показники, перемістившись з 78-е на 65-е місце.

Зазначимо, що індекс Global AgeWatch бере до уваги розміри пенсій, частку людей похилого за межею бідності, очікувану тривалість здорового життя у віці 60 років, рівень освіти літніх людей, доступ до громадського транспорту і ще багато схожих параметрів, взятих з даних Світового банку, Світової організації охорони здоров'я, Міжнародної організації праці і ЮНЕСКО.

До списку новин