загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Акварелі Олени Кульчицької експонують в музеї мисткині у Львові

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У приміщенні Художньо-меморіального музею Олени Кульчицької (відділ Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького) відкрито унікальну виставку "Українська архітектура в акварелях Олени Кульчицької", яка репрезентує творчий доробок видатної української художниці Олени Кульчицької у галузі етнографії та документального малюнка.

На виставці представлено 46 акварелей пам'яток давнього церковного народного будівництва, що входять до циклу "Народне будівництво Західних областей України", над яким художниця працювала тривалий час. Тут показано дерев'яні та муровані церкви, об'єкти сакральної архітектури - дзвінниці, каплиці та зразки народного житлового будівництва.

Матеріал охоплює характерні зразки бойківського, лемківського, гуцульського церковного будівництва, а також пам'ятки Львова та його околиць. Окрім мистецької вартості, а тут показано перлини акварельного малюнка художниці, твори мають непересічну науково-історичну вартість. Чимало із церков нині уже втрачено. Акварелі Олени Кульчицької, виконані з натури, охоплюють значний пласт української культури, досі маловідомий для широкого загалу

Протягом жовтня- листопада 2014 р.у на експозиції виставки будуть проводитися творчі заняття для учнів під девізом "Вивчаємо українську церковну архітектуру", метою яких є залучення дітей до вивчення культурного надбання нашого народу- старовинних дерев,яних церков та дзвінниць, які входять до світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

У програмі заняття: тематична екскурсія на виставці акварелей, творче завдання, під час якого діти створять власні графічні композиції за мотивами акварелей О.Кульчицької.

Кращі роботи будуть експонуватися у виставкових залах музею О.Кульчицької.

Виставка експонуватиметься з 19 вересня до 30 листопада 2014 року.

Вартість екскурсії та творчого заняття 10 грн./ос. Заняття проводиться за попереднім записом.

Музей розташований за адресою вул. Листопадового Чину,7. Працює щодня з 10.00 до 18.00. Вихідні дні: п,ятниця і субота.

До списку новин